Τετάρτη 2 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ

Πρωτότυπο, με χιούμορ αλλά και εύστοχα μηνύματα το «άρμα» του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας, που τράβηξε τα βλέμματα των διαδηλωτών στη χτεσινή πορεία. «Μπορούμε να τους σταματήσουμε. Λαϊκή αντεπίθεση», το σύνθημα που «έδενε» και με την εικόνα που βρισκόταν στην «πρόσοψη» του άρματος: Την ενωμένη γροθιά των εργαζομένων.

Στις άλλες πλευρές του άρματος, το λεωφορείο «Σημίτης Tours» με τα ΚΑΠΗ και την ταμπέλα να δείχνει ξεκάθαρα πού οδηγεί η αντιασφαλιστική - αντεργατική επίθεση της κυβέρνησης: Κατευθείαν στον Καιάδα. Και το δράμα των εργαζομένων συνεχιζόταν στις άλλες πλευρές του άρματος. «Τι θέλεις, σύνταξη;». Ερώτημα μάλλον ρητορικό, αφού στη μια περίπτωση ο δύστυχος εργαζόμενος βρισκόταν στην κυβερνητική σούβλα, ενώ στην άλλη δεμένος σε ένα παλούκι περίμενε την εκτέλεση...

* * *

Εξίσου πρωτότυπο και εντυπωσιακό το «άρμα» του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας που προέτρεπε τους διαδηλωτές: «Ξεσηκωθείτε! Διαλύουν την Υγεία, την Παιδεία, την Κοινωνική Ασφάλιση, τις εργασιακές σχέσεις, την ειρήνη των λαών», αλλά και απαιτούσε: «ΓΣΕΕ ταξική, όχι συναινετική» και «Οχι στο διάλογο απάτη, νόμος είναι το δίκιο του εργάτη».

* * *

Με κόκκινα γαρίφαλα στο χέρι, με κόκκινες σημαίες πάνω σε αναπηρικά καροτσάκια, ακόμα και υποβασταζόμενοι, οι συναγωνιστές μας με τις Ειδικές Ανάγκες (ΑμΕΑ) διαδήλωσαν χτες μαζί με τους άλλους εργαζόμενους, τους νεολαίους, τους ανθρώπους της δουλιάς που κατέκλυσαν το κέντρο της πόλης, προκαλώντας συγκίνηση και το αυθόρμητο χειροκρότημα. Υπερνικώντας τα προβλήματά τους, έδειξαν σε όλους τι θα πει αξιοπρέπεια και δικαίωμα στον αγώνα, στη δουλιά, στη ζωή.

«Χέρι χέρι» με τα παιδιά και τα εγγόνια τους οι ασπρομάλληδες, οι συνταξιούχοι που, τι κι αν πέρασαν τα χρόνια, βρέθηκαν για μια ακόμα φορά, ακούραστοι και με νεανικό σφρίγος στους δρόμους του αγώνα. Για ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά και τα εγγόνια τους, για να προασπίσουν δικαιώματα που κατακτήθηκαν με τους αγώνες και το αίμα των εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ