Τετάρτη 2 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ηρθαν όλοι

Μεταλλεργάτες, χαρτεργάτες, λιθογράφοι, εργαζόμενοι στους δήμους, στην κλωστοϋφαντουργία και το δέρμα, σπουδαστές δημόσιων ΙΕΚ, συνταξιούχοι, νέοι και κάτοικοι από τις περιοχές των Δυτικών Προαστίων, από νωρίς χτες το πρωί έδωσαν ταξικό πρωτομαγιάτικο παρόν στην προσυγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην πλατεία Βάθη.

«Κάνε την αγανάκτηση οργανωμένη πάλη» έγραφε χαρακτηριστικά το επιβλητικό πανό των εργαζομένων των εργατικών και υποβαθμισμένων δήμων της Δυτικής Αθήνας, ενώ το πανό των λιθογράφων καλούσε σε «Μέτωπο αγώνα πανεργατικό». Για «ασφάλιση δημόσια και κοινωνική» μιλούσε το πανό των χαρτεργατών, ενώ οι κλωστοϋφαντουργοί και οι εργαζόμενοι στο φάρμακο διαμήνυαν «Ούτε βήμα πίσω».

«Ο νέος τρομονόμος θα μείνει στα χαρτιά, αυτή είναι η απάντηση που δίνει η εργατιά», βροντοφώναξε όλη η πορεία συναντώντας τις κλούβες της κυβέρνησης με τα ΜΑΤ λίγο πριν φτάσει στην Ομόνοια. Δυναμική και γεμάτη παλμό ήταν η προσυγκέντρωση στην πλατεία Κάνιγγος. Το πανό του Συνδικάτου Οικοδόμων έδινε το σύνθημα για «Παλλαϊκό Αγώνα Τώρα! Κλείνουμε το δρόμο στην κατεδάφιση της κοινωνικής ασφάλισης».

«Κάτω τα χέρια από την Κοινωνική Ασφάλιση», έγραφε το πανό του Συλλόγου Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Γραφείων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ