Παρασκευή 6 Μάη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2005 - ΟΛΟΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Κλείνουμε τα μαγαζιά μας!

Να κλείσουν τα μαγαζιά τους και να συμμετάσχουν στην πρωτομαγιάτικη Συγκέντρωση του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου, στην πλατεία Συντάγματος, στις 10 το πρωί, στις 11 του Μάη, καλεί τους βιοτέχνες - επαγγελματίες και μικρούς εμπόρους η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας (ΟΒΣΑ). Στην ανακοίνωσή της, η Ομοσπονδία επισημαίνει ότι η «ΟΒΣΑ, εκφράζοντας το πιο αγωνιστικό κομμάτι των μικρών ΕΒΕ, συμμετέχει στην πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση, έχοντας συνειδητοποιήσει ότι η ζωή των αυτοαπασχολούμενων και μικρών ΕΒΕ είναι αναπόσπαστα δεμένη με τα συμφέροντα της εργατικής τάξης. Οι διαφορές λόγω της θέσης στην παραγωγή, ανάμεσα στους εργαζόμενους και τους μικρούς ΕΒΕ, σήμερα αποκτούν δευτερεύουσα σημασία, μπροστά στην επίθεση που δεχόμαστε από το μεγάλο κεφάλαιο».

Η ΟΒΣΑ τονίζει ότι προέχει η ανάγκη της κοινής δράσης και το καθήκον του χτισίματος, πιο αποφασιστικά, του μετώπου των αυτοαπασχολούμενων και μικρών ΕΒΕ με την εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα.

Επισημαίνει, ακόμη, ότι «η μαζική συμμετοχή των μικρών και αυτοαπασχολούμενων ΕΒΕ στην πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση είναι ένα βήμα στο δρόμο των σκληρών αγώνων, που στο τέλος του προβάλλει μια άλλη κοινωνία, όπου τον παραγόμενο πλούτο δε θα τον καρπώνεται μια χούφτα κεφαλαιοκράτες, αλλά θα καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες εκείνων που τον παράγουν».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ