Παρασκευή 6 Μάη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2005 - ΟΛΟΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ
Στο πλευρό της εργατιάς

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ απευθύνουν οι συνταξιουχικές οργανώσεις

Στο πλευρό των εργατών, στις 11 του μήνα οι συνταξιούχοι θα διεκδικήσουν ξανά στο δρόμο το δίκιο τους
Στο πλευρό των εργατών, στις 11 του μήνα οι συνταξιούχοι θα διεκδικήσουν ξανά στο δρόμο το δίκιο τους
Κάλεσμα προς όλους τους συνταξιούχους να συμμετέχουν μαζικά στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, στις 11 Μάη στην πλατεία Συντάγματος, απευθύνουν με ανακοίνωσή τους οι Συνταξιουχικές Οργανώσεις ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, ΤΣΑ, ΝΑΤ, ΤΑΕ, ΟΤΑ και Δημοσίου.

«Η Πρωτομαγιά είναι μέρα της εργατικής τάξης. Μέρα απεργίας και διεκδίκησης για μια καλύτερη ζωή», τονίζουν οι συνταξιούχοι και επισημαίνουν: «Στην Εαρινή Σύνοδο Κορυφής του Μάρτη που έγινε στις Βρυξέλλες, οι ηγέτες της ΕΕ ομόφωνα αποφάσισαν να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για την εφαρμογή των αποφάσεων της Λισαβόνας, που ισοπεδώνουν δικαιώματα και κατακτήσεις. Προς την κατεύθυνση αυτή κινείται η κυβέρνηση, που άρχισε διάλογο για Ασφαλιστικό, Συνταξιοδοτικό και Εργασιακό, που προωθεί τη διευθέτηση του εργάσιμου χρόνου σε ετήσια βάση και βάζει τέρμα στο 8ωρο».

«Παράλληλα, η ακρίβεια οργιάζει», συνεχίζει η ανακοίνωση. «Νέο πλήγμα δέχεται το εισόδημά μας με την αύξηση της τιμής των φαρμάκων, που για εμάς είναι είδος πρώτης ανάγκης. Απ' την άλλη, ο γραμματέας του παγκόσμιου ιμπεριαλιστικού οργανισμού ΟΟΣΑ, απαιτεί να παρθούν μέτρα που κατεδαφίζουν τα πάντα και ζήτησε να μην ψηφίζουν οι συνταξιούχοι, για να μην έχουν πολιτικό κόστος. Ο δε πρόεδρος της ΓΣΕΕ πρότεινε να επιβληθεί χαράτσι σε όσους έχουν εισόδημα πάνω από 1.200 ευρώ, για τη στήριξη της Κοινωνικής Ασφάλισης».

Καταγγέλλοντας τη στάση των συμβιβασμένων πλειοψηφιών σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ οι συνταξιούχοι επισημαίνουν: «Αυτή η επίθεση του κεφαλαίου και των πολιτικών εκπροσώπων του, δε θα πέρναγε, αν δεν είχε τη στήριξη των συμβιβασμένων πλειοψηφιών ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ και άλλων, του κοινωνικού διαλόγου και της υποταγής που αποκήρυξαν τον αγώνα, γι' αυτό και έχουν τεράστιες ευθύνες. Παράλληλα, κινούνται με σκοπό να διασπάσουν το Συνταξιουχικό κίνημα στο χώρο του ΙΚΑ και γενικότερα, επιδιώκουν αν μπορέσουν να το βάλουν στο χέρι και κάτω από τον πλήρη έλεγχό τους».

«Σήμερα μόνο το ΠΑΜΕ αγωνίζεται και αντιστέκεται στη θύελλα που τα σαρώνει όλα. Να γιατί πρέπει να πάρουμε μέρος στην Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ. Γιατί μόνο εκεί θα γιορταστεί η Πρωτομαγιά με το πραγματικό ταξικό αγωνιστικό περιεχόμενο», καταλήγει το κάλεσμα των συνταξιούχων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ