Παρασκευή 6 Μάη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2005 - ΟΛΟΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ
ΕΜΠΟΡΟΙ - ΒΙΟΤΕΧΝΕΣ ΝΑΟΥΣΑΣ
Κατεβάζουν τα ρολά στις 11 Μάη

Μαζί με τους εργαζόμενους, οι έμποροι και οι βιοτέχνες βγαίνουν στο δρόμο του αγώνα και της πάλης ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική, που μέρα με τη μέρα ανοίγει νέες πληγές στην πόλη της Νάουσας. Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Νάουσας και ο Εμπορικός Σύλλογος Νάουσας αποφάσισαν την Τετάρτη 11 Μάη να κλείσουν τα καταστήματά τους και να συμμετέχουν στον αγωνιστικό γιορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς που διοργανώνει το Εργατικό Κέντρο Νάουσας.

Μετατρέπουν την απεργιακή συγκέντρωση σε βήμα αντίστασης στην προσπάθεια της κυβέρνησης να διευρύνει και να απελευθερώσει το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων και να στείλει μια ώρα αρχύτερα τους μικρούς και αυτοαπασχολούμενους ΕΒΕ στη στρατιά των ανέργων. Με κοινή ανακοίνωσή τους η Ομοσπονδία και ο Εμπορικός Σύλλογος καλούν τους συναδέλφους τους εμπόρους και επαγγελματίες να δώσουν μαζικά το «παρών» στην απεργιακή συγκέντρωση και να διατρανώσουν μαζί με τους εργαζόμενους της Νάουσας την αντίθεσή τους στον οικονομικό μαρασμό της πόλης.

Η Νάουσα μετρά ανεργία κοντά στο 50% και το επόμενο διάστημα ο Λαναράς ετοιμάζεται να πετάξει στο δρόμο κι άλλους εργαζόμενους από τα «Κλωστήρια Ναούσης» και να τινάξει ακόμη πιο ψηλά το ποσοστό της ανεργίας. Αυτή η δραματική κατάσταση έχει οδηγήσει σε οικονομικό μαρασμό την πόλη και έχει καθηλώσει σε μηδενικά επίπεδα την κίνηση καταστημάτων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ