Παρασκευή 6 Μάη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2005 - ΟΛΟΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ
ΠΑΝΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
ΠΑΜΕ μαζί στις 11 Μάη!

Ανακοίνωση - κάλεσμα για τον ταξικό γιορτασμό της Πρωτομαγιάς

Να συμμετάσχουν μαζικά και δυναμικά στον ταξικό αγωνιστικό γιορτασμό της Πρωτομαγιάς και στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ καλεί τους μικρομεσαίους αγρότες με ανακοίνωσή της η Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση (ΠΑΣΥ). Υπογραμμίζοντας την αναγκαιότητα αγωνιστικής συμπαράταξης της μικρομεσαίας αγροτιάς με την εργατική τάξη και τ' άλλα λαϊκά στρώματα, η ΠΑΣΥ τονίζει πως κοινά είναι τα προβλήματα, κοινές και οι αιτίες, γι' αυτό κοινός θα πρέπει να είναι και ο αγώνας για ένα καλύτερο αύριο. Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Η πολύχρονη πείρα του αγροτικού κινήματος, όπως η πρόσφατη πείρα των αγροτικών κινητοποιήσεων, δείχνουν ότι οι αγώνες της μικρομεσαίας αγροτιάς έχουν καλύτερα αποτελέσματα αν συντονίζονται με όλα τα λαϊκά στρώματα και ιδιαίτερα με τους εργατοϋπαλλήλους με τους οποίους έχουν κοινά ή παράλληλα συμφέροντα και κοινούς αντιπάλους.

Μικρομεσαίοι αγρότες και εργατοϋπάλληλοι συγκρούονται με τους εμποροβιομηχάνους και τα μονοπώλια που αγοράζουν σε εξευτελιστικές τιμές τα αγροτικά προϊόντα και πωλούν σε αστρονομικές τιμές τα αγροτικά εφόδια και μηχανήματα, που μειώνουν μισθούς και μεροκάματα, αυξάνουν τον εργάσιμο χρόνο και επιδεινώνουν τις συνθήκες εργασίας.

Συγκρούονται με την αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων που οδηγεί στο μαζικό ξεκλήρισμα τη μικρομεσαία αγροτιά, αφαιρεί σοβαρά εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα από τους εργατοϋπαλλήλους και δημιουργεί στρατιές ανέργων.

Εργατοϋπάλληλοι και μικρομεσαίοι αγρότες αντιστέκονται στις ιδιωτικοποιήσεις της Υγείας, της Περίθαλψης, της Παιδείας και του Πολιτισμού που υποβαθμίζουν τις κοινωνικές παροχές, εξανεμίζουν το εισόδημά τους και βάζουν αξεπέραστα εμπόδια στη μόρφωση των παιδιών τους.

Κοινά λοιπόν τα προβλήματα, κοινές και οι αιτίες, γι' αυτό κοινός θα πρέπει να είναι και ο αγώνας για ένα καλύτερο αύριο.

Αγρότες - Αγρότισσες

Στη σφοδρή επίθεση που δέχτηκαν οι αγώνες μας των τελευταίων χρόνων από την πλουτοκρατία, τους μεγαλοκαναλάρχες, τους μηχανισμούς του κράτους, των κομμάτων και των συνδικαλιστικών ηγεσιών που θεωρούν μονόδρομο την ΕΕ και την ΚΑΠ, είχαμε τη μαζική συμπαράσταση των εργατοϋπαλλήλων και των μικρομεσαίων επαγγελματοβιοτεχνών. Είχαμε την αμέριστη στήριξη του ΠΑΜΕ.

Η συμπαράσταση αυτή σε ορισμένες περιοχές προχώρησε και στη δημιουργία κοινών επιτροπών αγώνα, επειδή οι αναθεωρήσεις της ΚΑΠ δεν ξεκληρίζουν μόνο τη μικρομεσαία αγροτιά. Αποδιαρθρώνουν παραγωγικά ολόκληρη την ύπαιθρο με ολέθριες συνέπειες στους επαγγελματοβιοτέχνες και τους εργατοϋπαλλήλους.

Η ΠΑΣΥ αξιοποιώντας αυτή την πείρα, καλεί όλους τους μικρομεσαίους αγρότες να πάρουν μαζικά μέρος στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις που οργανώνουν το ΠΑΜΕ και τα ταξικά συνδικάτα στις 11 Μάη σε όλη την Ελλάδα, για να γιορτάσουν αγωνιστικά την Πρωτομαγιά. Και αυτό γιατί η Πρωτομαγιά είναι ημέρα πάλης και αγώνα της εργατικής τάξης που δεν περιορίζεται στα στενά δικά της συμφέροντα. Εχει στόχο να απελευθερώσει όλα τα λαϊκά στρώματα από την καταπίεση και να καταργήσει την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ