Παρασκευή 6 Μάη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2005 - ΟΛΟΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Οργανώνουν την περιφρούρηση

Ενώ συνεχίζονται οι εξορμήσεις και οι στάσεις εργασίας

Στους ρυθμούς της προετοιμασίας για την απεργία της 11ης Μάη και της συγκέντρωσης στις 10 το πρωί στην πλατεία Κοραή, για τον ταξικό γιορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς, δονείται από άκρη σ' άκρη το πρώτο λιμάνι της χώρας. Χωρίς να αφήνουν λεπτό να πάει χαμένο, οι ταξικές δυνάμεις, με περιοδείες και εξορμήσεις, στάσεις εργασίας και συγκεντρώσεις μεταφέρουν παντού το μήνυμα του αγωνιστικού ξεσηκωμού του ΠΑΜΕ. Ταυτόχρονα έχουν αρχίσει να καθορίζονται και οι ομάδες για την περιφρούρηση της απεργίας τόσο στη στεριά όσο και στα καράβια, στο λιμάνι του Πειραιά και στα άλλα μεγάλα λιμάνια της Αττικής.

Στα πλαίσια των προετοιμασιών, σήμερα θα γίνει στάση εργασίας στο εργοστάσιο ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ. Τη Δευτέρα 9 Μάη θα γίνουν στάσεις εργασίας στο εργοστάσιο ΚΟΛΓΚΕΪΤ και στα συνεργεία της Ζώνης που δουλεύουν στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά και Ελευσίνας. Κατά τη διάρκεια των στάσεων στα Ναυπηγεία θα γίνουν συγκεντρώσεις των εργαζομένων στις 10.30 π.μ. Στάσεις εργασίας και συγκεντρώσεις έχουν προγραμματιστεί και την Τρίτη 10 Μάη στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη.

Ο συρφετός της απομόνωσης

Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν τα Σωματεία της Ζώνης καλούν τους εργατοτεχνίτες να δώσουν μαζικά το «παρών» στην απεργιακή συγκέντρωση της πλατείας Κοραή. Ιδιαίτερη σημασία έχουν και τα στοιχεία που καταθέτουν σχετικά με αυτούς που πρωτοστατούν στη διοργάνωση «αντιπορείας», «αντισυγκέντρωσης» και συναυλίας μέσα στη Ζώνη, ακριβώς την ώρα της απεργιακής κινητοποίησης στην Κοραή. Πρόκειται, όπως αναφέρεται, για μια «ξενόφερτη ομάδα από τα Εξάρχεια (στα πλαίσια της οποίας δρουν δεκάδες ασφαλίτες), που δρα υπό την ομπρέλα του Συνασπισμού».

Αυτοί που καθοδηγούν την ομάδα, καταγγέλλουν τα σωματεία, είναι η παράταξη ΑΣΕΚ του Καραγιαννάκη, «γνωστού "καλού" παιδιού της εργοδοσίας» στη Ζώνη, ο Ξυδιάς, πρόεδρος των εργαζομένων στη ΝΑΥΣΙ, επίσης γνωστός ως «κολλητός» της εργοδοσίας, και ο Αλεβιζόπουλος, πρόεδρος του Σωματείου στην ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ, που προ ημερών συμφώνησε γραπτώς για τριετή σύμβαση, με μείωση των μισθών των εργαζομένων και 200 απολύσεις...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ