Παρασκευή 6 Μάη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2005 - ΟΛΟΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ
Κανείς στη δουλιά, όλοι στην απεργία!

Φουντώνει η μάχη του ταξικού γιορτασμού της Πρωτομαγιάς. Η ταξική ορμή που φέρνει μαζί του το απεργιακό κάλεσμα του ΠΑΜΕ για τις 11 του Μάη περνάει καθημερινά τις πύλες εκατοντάδων χώρων δουλιάς σε όλη τη χώρα. Ολες οι δυνάμεις παλεύουν για την επιτυχία των απεργιακών συγκεντρώσεων, με στόχο να νεκρώσουν τα εργοτάξια, οι υπηρεσίες και τα καταστήματα, να παγώσουν οι μηχανές στα εργοστάσια και στα καράβια.

Ανάμεσα στις δεκάδες εξορμήσεις που πραγματοποιούνται αύριο για την απεργία και την απεργιακή συγκέντρωση στην Αθήνα, στις 10 π.μ. στην πλατεία Συντάγματος, οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ θα βρεθούν και στους παρακάτω χώρους: στα καταστήματα των Αγ. Αναργύρων, στους εργάτες τω Δήμων Μάνδρας Αττικής, Ελληνικού, Δάφνης και Αλίμου, στο παράρτημα του ΥΠΕΧΩΔΕ στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, στις επιχειρήσεις «Αλουέτ», «Μπουρνάζος», στο Δημαρχείο της Αθήνας, στα ξενοδοχεία «Κάραβελ» και «Χίλτον», στον ΟΤΕ στο Μαρούσι και στον ΟΤΕ στις σχολές στην Πεύκη, στα εργοστάσια Μετάλλου «ΓΕΜΚΟ», «ΚΑΛΗΣ», «ΓΕΝΜΕ», «ΠΕΠΣΙΦΕΡ», «ΙΝΟΞΤΕΧΝΙΚΗ», «ΨΙΛΙΝΑΚΗΣ», «ΒΑΤΖΕΔΑΚΗΣ», «ΜΕΤΑΛΟΥΜΙΝ», «ΑΝΑΛΚΟ», στα εμπορικά καταστήματα «ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ» και «ΝΟΤΟΣ ΓΚΑΛΕΡΙ», στα εργοστάσια φαρμάκου «ΒΙΑΝΕΞ», «ΓΙΟΥΝΙΦΑΡΜ», «ΝΤΕΜΟΣ», «ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΣ» και στις φαρμακαποθήκες του «ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ» και της «ΙΛΙΟΦΑΡΜ».

Με τους εργάτες της μουντζούρας

«Δεν μπορεί οι εργάτες της μουντζούρας που στύβουν την πέτρα και βγάζουν ζουμί, να σκέφτονται ότι "δε γίνεται τίποτα"». «Με αφορμή αυτή την Πρωτομαγιά να σκεφτείτε διαφορετικά, να βγάλετε συμπεράσματα», «αν δε γυρίσετε την πλάτη στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να δούμε προκοπή», «ο δρόμος του αγώνα για να ανατραπεί αυτή η πολιτική, για λαϊκή διακυβέρνηση, για να καρπώνονται οι εργαζόμενοι τον πλούτο που παράγουν και όχι 200 οικογένειες, είναι πιο σύντομος και έχει λιγότερες θυσίες». «Αυτή η Πρωτομαγιά πρέπει να είναι γεμάτη με τη δική σας παρουσία στην πλατεία Κοραή».

Η μαζική παρουσία των εργαζομένων της Ζώνης στη χτεσινή συγκέντρωση για την Πρωτομαγιά, ένα πράγμα φανερώνει: Οτι στις 11 του μήνα το μπλοκ τους θα είναι από τα μεγαλύτερα στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην πλατεία Κοραή του Πειραιά
Η μαζική παρουσία των εργαζομένων της Ζώνης στη χτεσινή συγκέντρωση για την Πρωτομαγιά, ένα πράγμα φανερώνει: Οτι στις 11 του μήνα το μπλοκ τους θα είναι από τα μεγαλύτερα στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην πλατεία Κοραή του Πειραιά
Με τις φράσεις αυτές η Ελπίδα Παντελάκη, βουλευτής του ΚΚΕ, μετέφερε το μήνυμα του αγωνιστικού ξεσηκωμού που σαλπίζουν οι ταξικές δυνάμεις του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου και το ΚΚΕ, στους εργατοτεχνίτες της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης και στα συνεργεία της Ζώνης που δουλεύουν αυτή τη στιγμή στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά με χτεσινές περιοδείες της στους χώρους δουλιάς.

Οι μαζικές συγκεντρώσεις με τις οποίες υποδέχτηκαν οι εκατοντάδες εργάτες την βουλευτή του ΚΚΕ, αλλά και το γεγονός ότι την συνόδευαν ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά Σωτήρης Πουλικόγιαννης και μέλη της διοίκησης του Συνδικάτου, απέδειξαν τους σφιχτούς ακατάλυτους δεσμούς που συνδέουν το ΚΚΕ με αυτόν τον κλάδο. Ακριβώς αυτή η μαζικότητα αποτέλεσε και την επιβεβαίωση ότι οι εργατοτεχνίτες της Ζώνης θα έχουν ένα από τα μεγαλύτερα μπλοκ στην απεργιακή συγκέντρωση στις 11 του Μάη.

Η πρώτη συγκέντρωση έγινε χαράματα μέσα στη Ζώνη και η δεύτερη το μεσημέρι στον καταπέλτη του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου που κατασκευάζεται στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά για λογαριασμό της ακτοπλοϊκής εταιρίας HFD. Η Ελπίδα Παντελάκη ανέφερε και στις δύο συγκεντρώσεις τη σημασία που έχει η μαζική παρουσία των εργαζομένων στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, καθώς τα αντεργατικά αντιλαϊκά μέτρα που προετοιμάζει η κυβέρνηση με τη συνδρομή του ΠΑΣΟΚ και από κοντά ο ΣΥΝ, για λογαριασμό των βιομηχάνων, των εφοπλιστών, είναι τόσο αντιλαϊκά, τόσο αντιδραστικά που «χρειάζεται να δοθεί δυναμική ταξική απάντηση». Επισήμανε ότι αυτή η Πρωτομαγιά πρέπει να αποτελέσει την αρχή για να «γίνει το βήμα» για να προβάλουν οι εργαζόμενοι το αγωνιστικό τους μέτωπο, για αγώνες με προοπτική, για να αλλάξουν οι συσχετισμοί από το σωματείο, το δήμο, τη νομαρχία, μέχρι την αλλαγή της εξουσίας, για λαϊκή διακυβέρνηση «που θα εκφράζει τις εργατικές λαϊκές ανάγκες».



Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ