Παρασκευή 6 Μάη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Νεκρός 20χρονος εργάτης

Εναν ακόμα νεκρό εργάτη θρηνεί από χτες το πρωί η εργατική τάξη. Πρόκειται για τον Γιάννη Σπύρο, 20 ετών από την Αλβανία, ο οποίος εργαζόταν σε οικοδομή στην περιοχή της Σαρωνίδας. Το όνομά του προστίθεται στη λίστα των 30 περίπου εργατών που έχασαν τη ζωή τους στο μεροκάματο από τις αρχές του 2005. Ο θάνατός του έρχεται να επιβεβαιώσει, με τον πιο τραγικό τρόπο, ότι η πολιτική που ασκείται είναι εγκληματική. Στηρίζει, αλλά και προστατεύει την εργοδοτική ασυδοσία για να γιγαντώνονται τα κέρδη του κεφαλαίου.

Αυτή η πολιτική έχει στείλει στο θάνατο στην Ελλάδα 740 εργάτες που πάλευαν για το μεροκάματο την πενταετία 2000-2004. Στους νεκρούς προστίθενται και οι περίπου 20.000 σακατεμένοι εργάτες, ανά έτος, στη χώρα μας.

Το χτεσινό έγκλημα έγινε γύρω στις 9 το πρωί, όταν κατά τη διάρκεια εκτέλεσης εργασιών καθαριότητας σε οικοδομή, ο Γ. Σπύρο έπεσε από τον φωταγωγό και σκοτώθηκε ακαριαία. Η οικοδομή στην οποία εργαζόταν ο νεκρός εργάτης βρίσκεται στο Πανόραμα Σαρωνίδας στο 104 Οικοδομικό Τετράγωνο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ