Τρίτη 24 Μάη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΕΡΟ ΟΤΖΑΚΛΙΕΦΣΚΙ
Πολύμορφη η αναβίωση του φασισμού

«Οι απολογητές του καπιταλισμού, οι υμνητές του ιμπεριαλισμού προσπαθούν να ξαναγράψουν την Ιστορία, να μειώσουν τη σημασία της Αντιφασιστικής Νίκης, να ξεχαστεί. Παραχαράσσουν και παρερμηνεύουν γεγονότα προσπαθώντας να κρύψουν από τις νεότερες γενιές την αλήθεια για τη φασιστική ιδεολογία, για τη γενοκτόνα φύση της», υπογράμμισε ο Πέρο Οτζακλίεφσκι, αντιπρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου του Κομμουνιστικού Κόμματος της ΠΓΔΜ.

«Είναι οφθαλμοφανές ότι ο καπιταλισμός, μεθυσμένος από την προσωρινή του νίκη, έβαλε στόχο να επιβάλει την κυριαρχία του σ' ολόκληρο τον κόσμο. Αυτή του την προσπάθεια την ονομάζει με τον ουδέτερο όρο της "παγκοσμιοποίησης". Εναν όρο που δεν αντέχει στην κομμουνιστική κριτική. Πίσω απ' αυτή τη λέξη προσπαθούν να κρύψουν και να δικαιολογήσουν την ένταση της εκμετάλλευσης εκατομμυρίων εργαζομένων», τόνισε ο σ. Π. Οτζακλίεφσκι.

Δεν παρέλειψε ακόμα να αποκαλύψει τι κρύβεται πίσω από την υποδαύλιση του εθνικισμού και την επιχείρηση κατασυκοφάντησης του σοσιαλισμού, φαινόμενα στα οποία οι ιμπεριαλιστές ...επενδύουν.

«Μέσα από τη δαιμονοποίηση του σοσιαλισμού οι απολογητές του ιμπεριαλισμού δικαιολογούν τον εθνικισμό. "Φιλελεύθεροι" πολιτικοί της Ευρώπης δε διστάζουν να χαρακτηρίσουν την αντιφασιστική πάλη, και ιδιαίτερα την ένοπλη, ζημιογόνα, παράλογη και αχρείαστη για την τελική έκβαση του πολέμου, που προκάλεσε τα αντίποινα των κατακτητών και θύματα στους κατακτημένους λαούς. Με τέτοιες δηλώσεις θέλουν να ενοχοποιήσουν τους κομμουνιστές και τα κομμουνιστικά κόμματα για ό,τι έγινε από το 1939 έως το 1945. Θέλουν να κρύψουν τις ευθύνες των αστικών δημοκρατιών».

Την ανατροπή του σοσιαλισμού ακολουθεί σήμερα η αναβίωση του φασισμού. «Στα Βαλκάνια και στις πρώην σοσιαλιστικές χώρες μετά τις ανατροπές εμφανίζονται φαινόμενα φασιστικοποίησης. Επιδιώξεις για δημιουργία εθνικά "καθαρών" περιοχών, εγκληματικές "εθνοκαθάρσεις" δικαιολογούνται και μετονομάζονται από τις μεγάλες δυνάμεις - ευρωπαϊκές και παγκόσμιες - σαν φυσιολογικές διαδικασίες "ανεξαρτητοποίησης" και οι πόλεμοι που γίνονται για την πραγματοποίησή τους παρουσιάζονται σαν "πατριωτικοί", "αμυντικοί" ή ακόμη και "απελευθερωτικοί". Ετσι παρουσιάζουν τους σύγχρονους φασίστες σαν πατριώτες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ