Τρίτη 24 Μάη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΦΛΩΡΑΚΗΣ 1914 - 2005
ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ
Θα μείνει στη μνήμη μας αλύγιστος

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αντιστασιακών Οργανώσεων, που εκπροσωπεί τις ΕΑΜογενείς Αντιστασιακές Οργανώσεις, εκφράζει στην ΚΕ του ΚΚΕ τα θερμά συλλυπητήρια όλων των αντιστασιακών αγωνιστών για το θάνατο του σ. Χαρίλαου Φλωράκη.

Επίσης, το ΔΣ της ΠΕΑΕΑ σημειώνει: «Με θλίψη και οδύνη μάθαμε για το θάνατο του διακεκριμένου ηγέτη του ΚΚΕ και του λαϊκού επαναστατικού κινήματος της χώρας μας, συντρόφου Χαρίλαου Φλωράκη. Το ΔΣ της ΠΕΑΕΑ εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του, στην ΚΕ, σε όλα τα μέλη, τους φίλους και τους οπαδούς του Κόμματος».

Το Κεντρικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ενωσης Επαναπατρισθέντων Πολιτικών Προσφύγων σημειώνει πως με βαθιά θλίψη και πόνο έμαθε για το θάνατο του σ. Χαρίλαου Φλωράκη και εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένειά του, καθώς και στην ΚΕ και στο ΠΓ του ΚΚΕ.

«Εμείς οι πολιτικοί πρόσφυγες, τονίζει στην ανακοίνωσή του, πρώην μαχητές του ΔΣΕ, είχαμε συνδέσει την πάλη μας με το όνομα του σ. Χαρίλαου Φλωράκη "Καπετάν Γιώτη" γιατί με το αγωνιστικό του παράδειγμα μας ενέπνεε. Κι εμείς με τη σειρά μας προσπαθούσαμε σε κάθε μας βήμα να παραδειγματιζόμαστε και τη δράση του είχαμε κάνει τραγούδι που τραγουδούσαμε με περηφάνια και παίρναμε κουράγιο. Και τώρα που "έφυγε" από κοντά μας σαν αποχαιρετισμό στο τελευταίο του ταξίδι του υποσχόμαστε ότι θα μείνει πάντα στη μνήμη μας σαν ζωντανός, όρθιος και αλύγιστος όπως ήταν και στη ζωή του».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ