Τρίτη 24 Μάη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΑΛΛΟΣ ΚΟΣΜΟΣ

ΑΒΛΑΒΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ: «Οι αντίπαλοι της Αριστεράς και των ηγετών της, συχνά αμείβανε με συνεχείς διωγμούς τους μεγάλους επαναστάτες, όσο ήταν στη ζωή (...) ύστερα από τον θάνατό τους συνηθίζουν να κάνουν προσπάθειες να τους μετατρέψουν σε άβλαβες εικόνες, να τους αγιοποιήσουν (...) ευνουχίζουν όμως το περιεχόμενο της επαναστατικής τους διδασκαλίας στομώνουν την επαναστατική τους αιχμή» (ο Θοδωρής Ρουμπάνης στο «ΕΘΝΟΣ»).

«ΝΕΟ ΝΟΗΜΑ»: «Φίλοι και αντίπαλοι αναγνωρίζουν στο πρόσωπο του καπετάν Γιώτη, έτσι τον αποκαλούσαν στα χρόνια της Αντίστασης και του Εμφυλίου, ένα από τα δυναμικότερα στελέχη του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας που παρέμεινε έως το τέλος της ζωής του ενεργός και μάχιμος πολιτικός και που μέσα από τη βαθιά γνώση της ιστορίας, τη θυμοσοφία του και τον πολιτικό του λόγο προσέδωσε νέο νόημα και χαρακτήρα στη δράση του κομμουνιστικού κινήματος στη χώρα μας» (ο Ανδρέας Μαραθιάς στον «ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ»).

«ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ»: «Με φανατικούς φίλους και ορκισμένους εχθρούς, ο Χαρίλαος Φλωράκης περνά στην Ιστορία όχι απλώς ως ο επί σειράν ετών ΓΓ του ΚΚΕ αλλά ως ο πρωτεργάτης από την πλευρά της Αριστεράς για να επέλθει η ιστορική συνεννόηση με τη Δεξιά» (το κύριο άρθρο στην «ΑΠΟΦΑΣΗ»).

«ΓΕΦΥΡΩΣΕ ΤΟ ΧΑΣΜΑ»: «Για τους μεγαλύτερους σε ηλικία ψηφοφόρους της ΝΔ, αυτούς που έζησαν στον εμφύλιο ο Χαρίλαος Φλωράκης θα είναι πάντοτε ο "Καπετάν Γιώτης". Ενα πρόσωπο που τους πολέμησε και τον πολέμησαν. Οχι δημοφιλές. Για εμάς τους νεότερους που δε ζήσαμε - ευτυχώς - τον αδελφοκτόνο πόλεμο, ο Φλωράκης ήταν εκείνος που γεφύρωσε το χάσμα του εμφυλίου» (ο Μανώλης Κοττάκης στην «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ