Τρίτη 24 Μάη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΦΛΩΡΑΚΗΣ 1914 - 2005
ΑΔΕΔΥ
Τα ιδανικά του αποκτούν ιδιαίτερη επικαιρότητα

«Λαϊκό ηγέτη του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας» χαρακτηρίζει τον Χαρίλαο Φλωράκη η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, σε ανακοίνωση, με την οποία εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια για το θάνατό του.

«Ο Χαρίλαος Φλωράκης - σημειώνει η ΕΕ της ΑΔΕΔΥ -, ως στέλεχος και ηγέτης του ΚΚΕ, με τη συνεχή αγωνιστική δράση του, ταυτίστηκε με τη νεότερη ιστορία της Ελλάδας. Αλλά και ως συνδικαλιστής, από το ιστορικό συνδικάτο των τριατατικών δημοσίων υπαλλήλων, έχει αφήσει πλούσια δράση.

Δεν υπάρχει αγώνας τα τελευταία 70 χρόνια για λευτεριά, για εθνική ανεξαρτησία, για λαϊκά δικαιώματα, για δημοκρατία και ειρήνη που να μην συνέβαλε αποφασιστικά. Ιδανικό και όραμά του μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, για την οποία έδωσε όλη τη ζωή του.

Σήμερα που ζούμε την αντιλαϊκή επέλαση της νεοταξικής παγκοσμιοποίησης των οικονομικά ισχυρών της Γης, αυτά τα οράματα και τα ιδανικά του λαϊκού ηγέτη Χαρίλαου Φλωράκη αποκτούν ιδιαίτερη επικαιρότητα. Η καλύτερη τιμή στη μνήμη του θα είναι η συστράτευση όλων μας και η αγωνιστική ανατρεπτική σύγκρουση γι' αυτά», καταλήγει η ανακοίνωση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ