Τρίτη 24 Μάη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΜΑΧΗΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ
«Βρυξέλλες και ΝΑΤΟ, πολέμου συνδικάτο»

Υπόσχεση έντασης της αντιιμπεριαλιστικής πάλης έδωσαν οι φιλειρηνιστές της Λάρισας δίνοντας μαχητικά το «παρών» τους στην πορεία ειρήνης που έγινε την περασμένη Κυριακή, τιμώντας, ταυτόχρονα, αγωνιστικά τα 60 χρόνια από τη μεγάλη Αντιφασιστική Νίκη των λαών. Το ραντεβού των φιλειρηνιστών είχε οριστεί στη Γιάννουλη, όπου πραγματοποιήθηκαν εκδηλώσεις, όπως έκθεση ζωγραφικής, απαγγελία ποιημάτων και παρουσιάστηκαν παραδοσιακοί χοροί από τοπικά συγκροτήματα. Απευθύνοντας χαιρετισμό, η δήμαρχος Γιάννουλης Δέσποινα Αράπκουλε τόνισε την αναγκαιότητα έντασης των προσπαθειών για να ενισχυθεί ο αγώνας του παγκόσμιου φιλειρηνικού κινήματος.

Στη συνέχεια, οι διαδηλωτές βροντοφωνάζοντας συνθήματα όπως «Οχι στην υποταγή, η μόνη υπερδύναμη είναι οι λαοί», «Βρυξέλλες και ΝΑΤΟ, πολέμου συνδικάτο», «Ενας είναι ο εχθρός ο ιμπεριαλισμός» ξεκίνησαν την πορεία. Στο στόχαστρό των φιλειρηνιστών βρέθηκε η εγκατάσταση του ιμπεριαλιστικού στρατηγείου στην πόλη της Λάρισας, που ανακοίνωσε πρόσφατα ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, καταγγέλλοντας ότι, όπως και το προηγούμενο ΝΑΤΟικό Στρατηγείο, έτσι κι αυτό είναι μέσο εξυπηρέτησης των ιμπεριαλιστικών στόχων και μόνο κινδύνους εγκυμονεί για την περιοχή και τη χώρα.

Η πορεία κατέληξε στην πλατεία Ταχυδρομείου, όπου ακολούθησε εκδήλωση με τραγούδια του αγώνα από τοπικό συγκρότημα. Κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση ήταν ο Β. Ζωγράφος, πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Λάρισας, ο οποίος υπογράμμισε ότι πρωταρχικός στόχος του φιλειρηνικού κινήματος αποτελεί η δημιουργία ενός μεγάλου λαϊκού μετώπου αντίστασης στον πόλεμο και στον ιμπεριαλισμό, καθώς και στην ανατροπή του. Και υπογράμμισε: «Ο ελληνικός λαός αναπτύσσει την αντιιμπεριαλιστική, αντιπολεμική του δράση, αλλά δεν αρκεί το "Οχι στον πόλεμο" καθώς αυτό χρειάζεται να εκφραστεί έμπρακτα. Ο λαός πρέπει να εναντιωθεί και να ορθώνει εμπόδια στη συμμετοχή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις, στην αποστολή στρατού έξω από τα σύνορα, να απαιτήσει να γυρίσουν τα ελληνικά στρατιωτικά τμήματα που δρουν σε διάφορα ιμπεριαλιστικά μέτωπα, να κλείσουν οι αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις και να πάψουν να παρέχονται οι κάθε είδους πολεμικές διευκολύνσεις, να φύγει η Ελλάδα από τους στρατιωτικοπολιτικούς ιμπεριαλιστικούς συνασπισμούς, να μη συμμετέχει στον ευρωστρατό».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ