Τετάρτη 1 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΒΥΡΩΝΑΣ
Οι αντιδράσεις ματαίωσαν την «εθελοντική φύλαξη»

Στόχος ήταν η λεγόμενη «ασφάλεια» των πολιτών. Γι' αυτό το λόγο ο δήμαρχος του Βύρωνα, Ν. Χαρδαλιάς, προσπάθησε να υλοποιήσει πρόγραμμα «εθελοντικής φύλαξης», σύμφωνα με το οποίο δεκάδες αυτιά και μάτια, διασκορπισμένα στους δρόμους, είχαν αναλάβει το... καθήκον να αναφέρουν τις «ύποπτες» κινήσεις πολιτών στην Αστυνομία.

Χτες, ο ίδιος - κάτω από την πίεση των αντιδράσεων και των κινητοποιήσεων κατοίκων και φορέων - ανακοίνωσε τη ματαίωση του προγράμματος με τη μορφή που παρουσιάστηκε το Φλεβάρη. Ωστόσο, αντί αυτού θα υπάρχει Δημοτική Αστυνομία με 15 υπαλλήλους.

Υπενθυμίζεται ότι το πρόγραμμα της εθελοντικής φύλαξης, παρουσιάστηκε τόσο από το δήμαρχο Βύρωνα όσο και από τον υπουργό Δημόσιας Τάξης, Γ. Βουλγαράκη, ως ένα από τα μέτρα που εφαρμόζονται με επιτυχία σε διάφορες πόλεις του εξωτερικού και οι πολίτες έχουν ενεργή συμμετοχή. Ως αντάλλαγμα, οι εθελοντές αστυνομικοί είχαν εκπτώσεις σε δημοτικά αναψυκτήρια, δωρεάν εισόδους σε θεάματα του Θεάτρου Βράχων και φυσικά τον εξοπλισμό της... δουλιάς. Παράλληλα, βοηθούσαν την ΕΛ.ΑΣ. στο έργο της, ένα «έργο επιτήρησης» που είχαν ξεκινήσει άλλοι θεσμοί, όπως ο «αστυνομικός της γειτονιάς», καθώς και τα ηλεκτρονικά μάτια, που γέμισε η πρωτεύουσα (και όχι μόνο) μετά τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ