Τετάρτη 1 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 49
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΑΞΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Προετοιμάζονται για κινητοποιήσεις

Ακαρπη, όσον αφορά στο κεντρικό αίτημα του κλάδου, ήταν η χτεσινή συνάντηση του υπουργού Μεταφορών - Επικοινωνιών Μ. Λιάπη με τους εκπροσώπους των ιδιοκτητών ταξί Θεσσαλονίκης.

Κεντρικό αίτημα των ιδιοκτητών ταξί Θεσσαλονίκης, είναι η ελεύθερη κυκλοφορία των ταξί στις λεωφορειολωρίδες. Το αίτημα αυτό απορρίφθηκε από τον υπουργό, ο οποίος ανακοίνωσε κάποια «ψευτομέτρα» για τον κλάδο, σύμφωνα με τον γραμματέα του Σωματείου Ιδιοκτητών Ταξί Θεσσαλονίκης «Ερμής» Δημ. Ζαχαρόπουλο.

Μετά την εξέλιξη αυτή, συγκαλούνται αύριο το ΔΣ του Σωματείου και το ερχόμενο Σάββατο γενική συνέλευση του κλάδου, με σκοπό την κήρυξη κινητοποιήσεων. Στα μέτρα που ανακοίνωσε ο Μ. Λιάπης, περιλαμβάνονται: Η δημιουργία πέντε σταθμών ταξί (πιάτσες) στο Δικαστικό Μέγαρο, στην περιοχή του σταθμού του ΟΑΣΘ στην Πυλαία, στους Δήμους Καλαμαριάς και Σταυρούπολης και στο σταθμό ΚΤΕΛ Μακεδονίας. Η ανακατασκευή των εσοχών κατά μήκος των λεωφορειολωρίδων. Η παροχή ειδικών ραδιοσυχνοτήτων για τα ταξί της Θεσσαλονίκης.

Ο υπουργός, υποσχέθηκε ακόμη ότι προωθείται νομοθετική ρύθμιση ώστε να μην αφαιρείται - δεσμεύεται το όχημα σε περιπτώσεις παραπομπής του ιδιοκτήτη λόγω αδικήματος και ότι έως το τέλος του 2008 δε θα εκδοθεί νέα άδεια ταξί στη Θεσσαλονίκη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ