Τετάρτη 1 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 49
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
Επιχείρηση παραπλάνησης...

Να παραπλανήσει και να αποπροσανατολίσει τους Θεσσαλούς και γενικότερα τους κατοίκους της υπαίθρου επιχείρησε ο υπουργός Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, Πρ. Παυλόπουλος, στα πλαίσια των εργασιών της 8ης Συνόδου Περιφερειαρχών της χώρας, που έγινε το περασμένο Σαββατοκύριακο σε Λάρισα και Βόλο.

Ο Πρ. Παυλόπουλος δίνοντας ανέξοδες υποσχέσεις προσπάθησε να εξωραΐσει την αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση της ΝΔ ιδιαίτερα στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, λέγοντας ότι το Δ' Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης προορίζεται για την περιφέρεια. Σε ό,τι αφορά δε το περιβόητο χρηματοδοτικό πρόγραμμα «Θησέας», έκανε λόγο για πακτωλό χρημάτων, όταν είναι γνωστό πως δε λύνει κανένα ουσιαστικό πρόβλημα των δήμων, καθώς τα χρήματα είναι πολύ λίγα, οι διαδικασίες ένταξης σε αυτό είναι δαιδαλώδεις και το μεγαλύτερο μέρος του χρηματοδοτείται από την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Οπως είπε, μέσα στην πενταετία θα δοθούν 3,5 δισ. ευρώ, τη στιγμή που το προηγούμενο (ΕΠΤΑ) έδωσε στην επταετία λιγότερα από τα μισά χρήματα, δηλαδή 1,7 δισ. ευρώ. Και πρόσθεσε ότι «σε μια κακή οικονομική συγκυρία, οι πόροι που δίνονται στην Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι πολύ μεγάλοι». Κουβέντα, όμως, δεν είπε για τους πόρους από την Τοπική Αυτοδιοίκηση που παρακρατούν από τους δήμους οι ελληνικές κυβερνήσεις την τελευταία 20ετία.

Σημειώνεται ότι την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη η σύσκεψη της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης με τους Περιφερειάρχες, έξω από το ξενοδοχείο όπου γινόταν, πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας οι συμβασιούχοι δημοτικών επιχειρήσεων και οργανισμών, οι καθαρίστριες δημόσιων σχολείων και οι αδιόριστοι του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ του 1998 διεκδικώντας το δικαίωμα στην πλήρη και σταθερή δουλιά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ