Τετάρτη 1 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 45
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ
Ζητά παρέμβαση Λινού για τους δυο απεξαρτημένους

Την επιβολή «εναλλακτικής ποινής» στους δυο απεξαρτημένους χρήστες Σπύρο Ράπτη και Ευάγγελο Σωτηριάδη, οι οποίοι φυλακίστηκαν για αδικήματα τα οποία διαπράχθηκαν όταν ήταν χρήστες, ζητά, με ομόφωνη απόφασή της, η Διακομματική Επιτροπή της Βουλής για τα Ναρκωτικά από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Δημήτρη Λινό.

Ο Σπ. Ράπτης και ο Ευ. Σωτηριάδης παρακολούθησαν τα προγράμματα απεξάρτησης «18 Ανω» στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής και «Αργώ» στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης. Παρά τις βεβαιώσεις που έλαβαν απ' τα παραπάνω προγράμματα, οδηγήθηκαν και πάλι στη φυλακή για αξιόποινες πράξεις στην περίοδο της χρήσης.

Ο υπουργός Υγείας Ν. Κακλαμάνης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, δήλωσε χτες ότι συντάσσεται πλήρως με την απόφαση της Διακομματικής Επιτροπής, που ζητά να εξετάσει τη «δυνατότητα εφαρμογής του καθιερωμένου θεσμού των "εναλλακτικών ποινών" για τους απεξαρτημένους».

  • Εκδήλωση διαμαρτυρίας για τη συκοφαντική εκπομπή «Κίτρινος Τύπος» εναντίον της Κ. Μάτσα, υπεύθυνης του «18 Ανω», θα γίνει σήμερα, ώρα 6.30 μ.μ., στην αίθουσα της ΟΤΟΕ, Σίνα 16.

Στην εκπομπή ακούστηκαν μαγνητοφωνημένες συνομιλίες, οι οποίες παρουσιάστηκαν ως απόδειξη χρηματισμού της υπεύθυνης του «18 Ανω», γεγονός που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις των θεραπευτών, των θεραπευομένων και των γονέων τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ