Τετάρτη 1 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 45
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΚΗ «ΕΛΑ»
Δηλώνει αθώος ο Κανάς

Με τη φράση «είμαι αθώος, καμία σχέση δεν έχω με τις πράξεις που μου αποδίδονται», ξεκίνησε χτες την απολογία του ο Αγγελέτος Κανάς, στη δίκη των κατηγορούμενων για δέκα βομβιστικές ενέργειες, την ευθύνην των οποίων είχε αναλάβει ο ΕΛΑ. Ο Α. Κανάς πρόσθεσε: «Στη φυλακή βρέθηκα χωρίς ένταλμα σύλληψης, οδηγήθηκα σε δίκη, δικάστηκα και καταδικάστηκα χωρίς κανένα στοιχείο. Παραμένω στη φυλακή όμηρος αυτών που έστησαν τη σε βάρος μου σκευωρία. Επίορκοι δικαστές με καταδίκασαν σε 12 αιώνες φυλακή. Αυτή η δίκη είναι η δεύτερη πράξη του ίδιου έργου για να παγιωθεί η ομηρία μου και να συνεχιστεί το κλίμα τρομοϋστερίας στην κοινή γνώμη».

Ακόμα, τόνισε ότι από την ομολογία του Χρήστου Τσιγαρίδα πως ήταν μέλος του ΕΛΑ, στήθηκαν οι δίκες, λέγοντας: «Οι καταδότες σαν τον Τσιγαρίδα δεν μπαίνουν στη φυλακή κι αν μπουν σύντομα αποφυλακίζονται». Αναφερόμενος σε ορισμένους από τους αυτόκλητους υπερασπιστές των κατηγορουμένων, είπε ότι τα ίδια άτομα που κάποτε έλεγαν για τον χαφιέ της ΚΥΠ Ντάνο Κρυστάλλη «κάτω τα χέρια απ' τον Κρυστάλλη», τώρα λένε «κάτω τα χέρια απ' τον Τσιγαρίδα».

Παρεμβαίνοντας, ο πρόεδρος του δικαστηρίου είπε στον Κανά: «Πάψτε να καθυβρίζετε δικαστές και συγκατηγορουμένους σας», ενώ σχολιάζοντας τις απαντήσεις του Κανά σε ερωτήσεις του μετά την ολοκλήρωση της απολογίας του, είπε ότι δεν τον πείθουν. Ενταση σημειώθηκε, μεταξύ του εισαγγελέα Ανδριοτέλη και των κατηγορουμένων Αγγ. Κανά και Κώστα Αγαπίου, όταν ο εισαγγελέας αποκάλεσε τον Αγαπίου κατάπτυστο...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ