Παρασκευή 1 Ιούλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΥ ΠΑΤΡΑΣ
Σε αγωνιστικό αναβρασμό

Με τρίωρες κυλιόμενες στάσεις εργασίας, συνεχίζουν μετά την προχτεσινή 24ωρη πανελλαδική απεργία στους ΟΤΑ οι εργαζόμενοι στο Δήμο Πάτρας, με κεντρικό αίτημα τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων υπαλλήλων, την ίση μεταχείριση και την εξίσωση του μισθολογίου τους με τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας του κλάδου. Από τους 1.700 εργαζόμενους στο δήμο οι 700 είναι συμβασιούχοι και εργαζόμενοι μερικής απασχόλησης.

Στη μαζική συγκέντρωση που έγινε χτες το πρωί μπροστά από το δημαρχείο, οι εργαζόμενοι παρέδωσαν στο δήμαρχο Πατρών υπόμνημα με τα αιτήματά τους και στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Ανάμεσα στα άλλα, οι εργαζόμενοι διεκδικούν:

  • Την άμεση λήψη μέτρων υγιεινής και ασφάλειας, κυρίως στον τομέα της καθαριότητας (εργαζόμενος στην καθαριότητα κατήγγειλε πως τα απορριμματοφόρα έχουν να πλυθούν - απολυμανθούν περισσότερο από 5 χρόνια).
  • Να σταματήσει η τακτική της διάλυσης των δημοτικών υπηρεσιών που ουσιαστικά ανοίγει το δρόμο στους κάθε λογής εργολάβους.
  • Να πληρωθούν οι εργαζόμενοι μουσικοί που δουλεύουν στο Δημοτικό Ωδείο και είναι απλήρωτοι τους τελευταίους τρεις μήνες.

Οι εργαζόμενοι αποφάσισαν το σαββατοκύριακο να απέχουν από κάθε υπερωριακή εργασία, ενώ από Δευτέρα θα προχωρήσουν σε νέα Γενική Συνέλευση προκειμένου, ανάλογα με τις εξελίξεις, να αποφασίσουν την κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους.

«Μινέρβα»

Με καθολική συμμετοχή επανέλαβαν και χτες τη δίωρη στάση εργασίας ανά βάρδια οι εργαζόμενοι στη «Μινέρβα», απαντώντας στην άρνηση της εταιρίας να ικανοποιήσει τα οικονομικά και θεσμικά αιτήματά τους. Σήμερα Παρασκευή οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν Γενική Συνέλευση για να αποφασίσουν την κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ