Παρασκευή 1 Ιούλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΒΣΑ
Μαζί με τους εμποροϋπάλληλους

Σε πλατιά σύσκεψη συζητήθηκαν οι τελευταίες λεπτομέρειες για την κοινή δράση στις 6 Ιούλη

Εμφαση στην ενημέρωση όσο γίνεται περισσότερων ΕΒΕ δίνουν τα σωματεία της Αθήνας που μπαίνουν αποφασιστικά στη μάχη για την προετοιμασία της κινητοποίησης στις 6 του Ιούλη, ενάντια στο νομοσχέδιο που οδηγεί στην πλήρη απελευθέρωση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων. Αλλά και κόντρα στη συνολική κυβερνητική πολιτική που καταδικάζει στον αφανισμό τους μικρούς αυτοαπασχολούμενους επαγγελματίες, τους βιοτέχνες και τους εμπόρους.

Στη σύσκεψη που συγκάλεσε προχτές η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας, συζητήθηκαν οι τελευταίες λεπτομέρειες για το κλείσιμο των καταστημάτων στις 6 του Ιούλη και τη διοργάνωση συγκέντρωσης στην πλατεία Κάνιγγος στις 10 το πρωί, με πορεία και συνένωση με τους εργαζόμενους. Στη σύσκεψη συμμετείχαν και συνδικαλιστές από το σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και τους Εμποροϋπάλληλους, καθώς γίνεται πράξη ο συντονισμός της πάλης των μικρών ΕΒΕ με τους εργαζόμενους πάνω στις κοινές θέσεις τους για το ωράριο, αλλά και γενικότερα πάνω στα κοινά προβλήματα.

Τις μέρες που απομένουν δίνεται η μάχη της προκήρυξης, της αφίσας, της κουβέντας με τους μικρούς ΕΒΕ για τη συμμετοχή τους στην κινητοποίηση, για το διεκδικητικό πλαίσιο, για την κρισιμότητα της κατάστασης. Γειτονιά τη γειτονιά και μαγαζί το μαγαζί, το «στοίχημα» είναι η μαζική ανταπόκριση στην κινητοποίηση και η συνειδητοποίηση ότι η εχθρική πολιτική για τους μικρούς ΕΒΕ πρέπει να αναχαιτιστεί. «Φτάνει πια» είναι και το σύνθημα των σωματείων των ΕΒΕ που ενώνουν τις δυνάμεις τους μπροστά και στην απραξία των ανώτερων συνδικαλιστικών οργανώσεων.

Είναι ενδεικτικό ότι η ΕΣΕΕ απέχει από οποιαδήποτε μορφή κινητοποίησης, ενώ η ΓΣΕΒΕΕ που αναγκάστηκε από την πίεση της βάσης να μιλήσει κάποια στιγμή για κινητοποιήσεις, επέλεξε επίσης την αδράνεια και προγραμματίζει για τις 6 του Ιούλη...«εκδήλωση» με τη συμμετοχή των... ΔΣ των Ομοσπονδιών! Για τις ευθύνες των ηγεσιών σε αυτές τις δυο οργανώσεις έγινε λόγος και στη σύσκεψη των σωματείων, όπως και για τα σαθρά επιχειρήματα της κυβέρνησης για το ωράριο. Ο πρόεδρος της ΟΒΣΑ Π. Γαλανόπουλος τόνισε ότι το ενδιαφέρον της κυβέρνησης για την εξυπηρέτηση των καταναλωτών δε λαμβάνει υπόψη ότι και οι εκατοντάδες χιλιάδες ΕΒΕ συμπεριλαμβάνονται σε αυτούς. Οσο για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, η περίοδος των υψηλών ρυθμών ανάπτυξης έδειξε, επισήμανε ο συνδικαλιστής, ότι ωφελήθηκε μονάχα το κεφάλαιο, ενώ αυξήθηκε η ανεργία και η εκμετάλλευση των εργαζομένων με την εφαρμογή του ισχύοντος ωραρίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ