Κυριακή 3 Ιούλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κόντρα στη νέα (α)ταξία
Κουφός ο ΟΗΕ μπροστά στις κραυγές των λαών του κόσμου

Υπάρχουν σοβαρές κατηγορίες, σύμφωνα με τις οποίες οι Ηνωμένες Πολιτείες διατηρούν μυστικά κρατητήρια, κυρίως πάνω σε πλοία που πλέουν στον Ινδικό Ωκεανό και κρατούν εκεί φυλακισμένους τους οποίους βασανίζουν. Οι πληροφορίες αυτές είναι σε γνώση της αρμόδιας επιτροπής του ΟΗΕ που εξετάζει σοβαρά το πρόβλημα. (Από τις επίκαιρες ειδήσεις των εφημερίδων).

Σφιγμένος στο καλοραμμένο κοστούμι του ο κ. Κόφι Ανάν, έχει καταπληκτικές... βιολογικές ικανότητες. Μπορεί να βλέπει ή να μη βλέπει. Να ακούει ή να μην ακούει. Και να ρυθμίζει κατά τις περιστάσεις τη νοητική του ικανότητα. Και για να εξηγήσουμε: Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, ενός Οργανισμού που όλο και περισσότερο εξελίσσεται στ' αχνάρια της Κοινωνίας των Εθνών, ακούει τις εντολές του Μπους και συμμορφώνεται σ' αυτές, δεν ακούει όμως τις κραυγές οδύνης όσων δολοφονούνται, ακρωτηριάζονται, βασανίζονται από τους πυραύλους του πλανητάρχη.

Ο Κόφι Ανάν, άψογος πάντοτε στο καλοραμμένο πανάκριβο κοστούμι, δε βλέπει, δε διαβάζει, δεν ακούει τους βασανισμένους του Γκουαντάναμο και των πλωτών κρατητηρίων, όπου βασανίζονται αθώοι άνθρωποι έως ότου «ομολογήσουν» όσα θέλουν οι δήμιοί τους.

Ο κομψός κ. Ανάν, υπαγορεύει σχέδια συμβιβαστικά στους Ελληνοκυπρίους, αλλά δεν «ακούει» τις καταγγελίες για τις τουρκικές παραβιάσεις στο Αιγαίο που το θεωρούν δικό τους «πασαλίκι».

Οι αρχές του καταστατικού χάρτη μιλούνε για τα ανθρώπινα δικαιώματα, ο ΟΗΕ και ο Γραμματέας του δε βλέπουν και δεν ακούν.

Δε μας φταίει, βέβαια, τίποτα το πανάκριβο κοστούμι του κ. Ανάν, όπως και οι καρφίτσες στο πέτο της κ. Ολμπράιτ, τότε που προσπαθούσε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Αλλά ο ίδιος ο κ. Κόφι Ανάν πρέπει να εξηγήσει αν ο ΟΗΕ εκφράζει τους λαούς του κόσμου, ή τα συμφέροντα του imperium των ΗΠΑ.


Του
Γιώργου Κ. ΤΣΑΠΟΓΑ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ