Κυριακή 3 Ιούλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πατριδογνωμόνιο
Μπορούμε και χωρίς βαρβάρους...

Θλιβερή η πραγματικότητα των αριθμών, σύντροφοι. Αποκάλυψη τώρα. Κυνική και στην ουσία της εξεγερτική κι όχι τρομοκρατική όπως τη θέλουν, την προπαγανδίζουν και την πετάνε στα μούτρα μας οι εμπνευστές της, πολιτικοί, στρατηγοί, χρηματιστές, αναλυτές. Καπιταλίστες. Νέτα σκέτα. Και βρωμόστομοι. Και με λόγο επίσημο που απέχει από τη χάρη και την πειθώ όσο το άλφα του Κενταύρου από το γαλαξία μας. Κάπου 40.000 παιδιά, δικά μας, σάρκα από τη σάρκα μας και πόθος από τους πόθους μας, έγραψαν κάτω από τη βάση!... Κόπιασαν. Χτίκιασαν γονείς και συγγενείς, ακόμη κι επιστρατευμένοι φίλοι, για να βγουν τα δίδακτρα των ιδιαίτερων, των φροντιστηρίων. Με στόχο όχι βέβαια την Παιδεία, την καλλιέργεια, την προσωπικότητα, τη γνώση. Αλλά ένα ακριβοπληρωμένο διαβατήριο για τα ΑΕΙ-ΤΕΙ, ένα αμφίβολής αποτελεσματικότητας κλειδί για μια χαραμάδα στο απάνθρωπο σύστημα και την ψευδαίσθηση ότι η δουλεία - για εργασία ούτε λόγος - θα είναι πιο υποφερτή.

Αυτό είναι το ένα νούμερο. Ο άλλος αριθμός είναι στ' αλήθεια τρομακτικός. Σε μια κοινωνία ημιμαθών κι ανασφαλών ανασφάλιστων οπωσδήποτε πολιτών, χρειαζόμαστε και 9.500 αγροφύλακες που αθροιζόμενοι στους άλλους «φύλακες» φτάνουν τον αριθμό των... προστατών μας εκτός Ενόπλων Δυνάμεων στις 111.000!!!

Ποιος είναι μωρέ αυτός ο γιγάντιος εχθρός μέσα στα σπλάχνα της κοινωνίας μας που απαιτεί τόσο στρατό ασφάλειας. Τόσες δυνάμεις καταστολής που οργανώνονται, πληρώνονται, εκπαιδεύονται ποιους θα αντιμετωπίσουν; Μερικές εκατοντάδες, άντε χιλιάδες μισοπνιγμένους πρόσφυγες; Εκατό διακόσιους μαφιόζους κι άλλους τόσους κλέφτες ή ναρκομανείς δυστυχείς; `Η μήπως ο εχθρός είμαστε όλοι εμείς ή και οι έστω πρώην απαθείς πολίτες που βγαίνουν σιγά σιγά από την αποϊδεολογικοποιημένη απελπισία και γεμίζουν τους δρόμους της Γης με ποτάμια οργής και δύναμης ανατροπής;

Μπορούμε και χωρίς βαρβάρους... Ας απαντηθεί αλλιώτικα, είναι ανάγκη πια επιτακτική ο σαρκασμός του αγαπημένου μου Καβάφη. Τι θ' απογίνομε χωρίς βαρβάρους, αναρωτιέσαι ποιητή μου, μα σήμερα πιο επίκαιρα από ποτέ θα σ' απαντήσουμε κομμουνιστές, αφού ο σοσιαλισμός παραμένει απάντηση στο δίλημμα που θέτει η βαρβαρότητα του εξαχρειωμένου κεφαλαίου.

Και για να μην απορεί ούτε ο ποιητής μ' όλα τα πάθη και τη γνώση του, σας παραθέτω εδώ το μεταφρασθέν ειδησάριο («Βήμα», σελ. Α21, 1-7-05). Το συντομεύω για να μην ανοίξουν οι τάφοι και πάρουν τα κόκαλα στο κατόπι κάτι Ευρωπαίους (sic) και δημοκράτες (sic) σαν τον Πέτερ Στρουκ υπουργό Αμυνας της Γερμανίας. Ακούστε και φρίξτε και σηκωθείτε να βγούμε στους δρόμους. Πήγε ο Στρουκ να δει γυμνάσια στη βάση Βόρπορμεν στην Ανατολική Γερμανία. Γερμανοί κομάντος εξαρθρώνουν ύποπτους ισλαμιστές και Σέρβους παραστρατιωτικούς. Το ρόλο του εχθρού «παίζουν» ακριβοπληρωμένοι - κατά Στρουκ - υπαξιωματικοί του στρατού. Οπότε ο υπουργός δηλώνει ξεδιάντροπα: «Με 30% ανεργία στο Βόρπορμεν δε θα ήταν δύσκολο να βρούμε 400 ανέργους να υποδυθούν τους Ταλιμπάν!...».

Αν δεν μπορούμε χωρίς βαρβάρους τότε δοξάστε τον. Αλλά μην ψάχνουμε εχθρό. Είναι ταξικός και απέναντί μας...


Της
Λιάνας ΚΑΝΕΛΛΗ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ