Κυριακή 3 Ιούλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
«Ξεβρακώθηκαν»...

Πρόκειται για «ξεβράκωμα»! Η συμφωνία των ηγεσιών των τριτοβάθμιων αγροτικών οργανώσεων ΠΑΣΕΓΕΣ - ΣΥΔΑΣΕ - ΓΕΣΑΣΕ, καθώς και των αγροτοσυνδικαλιστών της ΝΔ, που συναποτελούν τη γνωστή «παρέα Κοκκινούλη», οι οποίοι, για καιρό, το 'παιζαν «αγωνιστές» και «μπλοκατζήδες», με την απόφαση της κυβέρνησης και της ΕΕ για αποσύνδεση της επιδότησης από την παραγωγή, αποκαλύπτει, για μια ακόμα φορά, τον πραγματικό ρόλο του συνδικαλισμού του συμβιβασμού και της συναίνεσης.

Ολοι αυτοί, αποδέχονται την κυβερνητική απόφαση, αν και γνωρίζουν καλά ότι με την εφαρμογή της επιταχύνεται ο ρυθμός ξεκληρίσματος των μικρομεσαίων αγροτών και συγκέντρωσης της γης και της παραγωγής σε λίγα χέρια μεγαλοαγροτών κι επιχειρηματιών. Δε συμπεριφέρονται, λοιπόν, μ' αυτό τον τρόπο λόγω άγνοιας, ή παραπλάνησης, αλλά γιατί, επί της ουσίας, συμφωνούν με το ξεπάστρεμα των μικρομεσαίων αγροτών και τη δημιουργία τσιφλικιών νέου τύπου.

Ας το έχουν κι αυτό υπόψη τους οι μικρομεσαίοι αγρότες όταν επιλέγουν συνδικαλιστικούς και συνεταιριστικούς εκπροσώπους, αλλά και όταν ψηφίζουν το κόμμα που θα κυβερνήσει. Αν δε βγάλουν και τώρα τα κατάλληλα πολιτικά συμπεράσματα, δε θα 'χουν, πλέον, καμιά δικαιολογία και «κακό του κεφαλιού τους»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ