Πέμπτη 7 Ιούλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΑΛΥΜΝΟΣ
Οχι στο «ευρωλεωφορείο»

Την αδιαφορία και την άρνηση των κατοίκων της Καλύμνου εισέπραξε το «ευρωλεωφορείο» που περιδιαβαίνει πόλεις, χωριά και νησιά της Ελλάδας κατ' εντολή της κυβέρνησης, προκειμένου να «γνωρίσουν» οι κάτοικοι την ΕΕ και το «ευρωσύνταγμα». Λες και με την πολιτική της κυβέρνησης δε νιώθουν καθημερινά στο πετσί τους τι ακριβώς σημαίνει...

Για ακόμα μία φορά, το «ευρωλεωφορείο» ήρθε αντιμέτωπο με κατοίκους του νησιού που έδωσαν δυναμικά το «παρών» έξω από το επαρχείο της Καλύμνου προχτές το απόγευμα. Κρατώντας πικέτες και πανό και φωνάζοντας συνθήματα κατά της κυβέρνησης, αλλά και της ΕΕ, απαίτησαν να φύγει από το νησί. Να σημειωθεί ότι οι μοναδικοί που πήγαν να γνωρίσουν το «ευρωσύνταγμα» ήταν κάποια προσκοπάκια που πήγαν κατ' εντολή των αρχηγών τους!!!

Παρών στη «φιέστα» βέβαια ήταν και ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γ. Βαληνάκης, ο οποίος προσπάθησε να ρίξει «στάχτη στα μάτια» του λαού της Καλύμνου, μιας ιδιαίτερα ευαίσθητης και εγκαταλειμμένης από την εκάστοτε κυβέρνηση περιοχή. Ο υφυπουργός προκειμένου να προπαγανδίσει τα «προτερήματα» του «ευρωσυντάγματος», κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που έδωσε, έφτασε στο σημείο να πει ότι το «ευρωσύνταγμα» «μας διασφαλίζει από την "εξ ανατολών απειλή"».

Απαντώντας στον υφυπουργό ο Στρατής Κόρακας, στέλεχος του ΚΚΕ, δήλωσε σε ραδιοφωνικό σταθμό της Καλύμνου: «Η κυβέρνηση σπαταλά τα χρήματα των φορολογουμένων των χωρών - μελών της ΕΕ για να διαφημίζουν αυτό το έκτρωμα, που μόνο τους λαούς δεν εξυπηρετεί. Είναι λυπηρό κοτζάμ υφυπουργός, ο κ. Βαληνάκης, να περιδιαβαίνει την Ελλάδα "δίκην γυρολόγου" και να εξαπατεί τον ελληνικό λαό προβάλλοντας αναληθείς ισχυρισμούς όπως ότι το λεγόμενο ευρωσύνταγμα μας διασφαλίζει "από την εξ ανατολών απειλή", όταν το άρθρο 1 διευκρινίζει ότι οι χώρες - μέλη της ΕΕ που είναι και μέλη του ΝΑΤΟ σέβονται τις δεσμεύσεις τους απέναντι στο ΝΑΤΟ που αποτελεί "το εργαλείο εφαρμογής της αμυντικής τους πολιτικής". Ομως το Αρθρο 5 του καταστατικού του ΝΑΤΟ διευκρινίζει ότι αν μέλος του δεχτεί επίθεση από άλλη χώρα - μέλος του ΝΑΤΟ τότε δεν ισχύει η υποχρέωση συνδρομής του ΝΑΤΟ προς το μέλος που δέχτηκε την επίθεση».

Και συμπλήρωσε ο Στρ. Κόρακας: «Η κυβέρνηση γνωρίζει πολύ καλά ότι το "ευρωσύνταγμα" καταρρακώνει κάθε έννοια εθνικής ανεξαρτησίας και κυριαρχίας, ποδοπατεί και αυτό ακόμα το εθνικό σύνταγμα, δίνει τεράστιες αρμοδιότητες στην ΕΕ, παίρνοντας τες από τα κράτη - μέλη, συνταγματοποιεί την εκμετάλλευση του ανθρώπου από άνθρωπο, ποδοπατεί δικαιώματα των εργαζομένων και των λαών γενικότερα που κατακτήθηκαν με σκληρούς αγώνες και θυσίες. Θεσμοθετεί την ανταπεργία».

  • Η ΝΕ Νοτ. Δωδεκανήσου του ΚΚΕ καλεί το ροδιακό λαό σήμερα Πέμπτη 7 Ιούλη στις 6 μ.μ. στον πεζόδρομο της πλατείας Κύπρου να διαδηλώσει ενάντια στο «ευρωλεωφορείο».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ