Πέμπτη 7 Ιούλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ
«Εχθρός των θεσμών» η Διεθνής των Αντιστασιακών Οργανώσεων (FIR)

Η γερμανική «ΚΥΠ» χαρακτηρίζει τη Συνομοσπονδία Αντιστασιακών Οργανώσεων, που εδρεύει στο Βερολίνο, ως ακροαριστερή -εξτρεμιστική οργάνωση!

Στα πλαίσια του «αντιτρομοκρατικού αγώνα» και του περιορισμού των δημοκρατικών δικαιωμάτων των λαών, η γερμανική κυβέρνηση επιχειρεί να συκοφαντήσει και περιορίσει τη δράση της FIR («Διεθνής Ομοσπονδία Αντιστασιακών - Ενωση Αντιφασιστών»), στην οποία συμμετέχουν αντιστασιακές - αντιιμπεριαλιστικές οργανώσεις, που εκπροσωπούν τους αγωνιστές των αντιστασιακών και αντιφασιστών απ' όλες σχεδόν τις χώρες της Ευρώπης και το Ισραήλ που πολέμησαν ενάντια στους Ναζί και στο πλευρό των λαών και του Κόκκινου Στρατού.

Συγκεκριμένα, όπως ενημερώνει η διοίκηση της FIR τα μέλη της: «Για πρώτη φορά εδώ και δεκαετίες η Διεθνής Ομοσπονδία Αντιστασιακών - Αντιφασιστική Ενωση (FIR) εμφανίστηκε από (τη γερμανική) εθνική μυστική υπηρεσία σε λίστα με τους "εχθρούς των θεσμών" στην κατηγορία "ακροαριστερές εξτρεμιστικές οργανώσεις"». Και, συνεχίζει: «Ο,τι μέχρι τώρα ήταν πιθανό να συμβεί υπό τη διακυβέρνηση του Φράνκο στην Ισπανία, ή, κατά τη δικτατορία των συνταγματαρχών στην Ελλάδα, συμβαίνει τώρα στη Γερμανία. Η Υπηρεσία για την Προστασία του Πολιτεύματος (γερμανική ΚΥΠ), η οποία υπάγεται στο υπουργείο Εσωτερικών, θεώρησε σκόπιμο να κατηγορήσει την οργάνωσή μας μ' αυτόν τον τρόπο στην ετήσια αναφορά του 2004, χωρίς καμιά απόδειξη για αντιδημοκρατικές δραστηριότητες».

Η οργάνωση σημειώνει ότι «η FIR θίγεται πολιτικά. Αμέσως, με γράμμα στον υπουργό Εσωτερικών, Οτο Σίλι, απαιτήσαμε να διαγράψει το χαρακτηρισμό αυτό από αυτήν την αναφορά. Μέχρι τώρα δεν έχει υπάρξει απάντηση».

Ετσι, λοιπόν, καταλήγει η επιστολή της FIR, «χρειαζόμαστε την αλληλεγγύη σας. Παρακαλούμε να ενημερώσετε την οργάνωσή σας, τα μέλη και τους φίλους σχετικά μ' αυτό το πολιτικό σκάνδαλο. Θα θέλαμε να σας ζητήσουμε - τα μέλη της ομοσπονδίας, και συνεργαζόμενες οργανώσεις - να εκφράσετε τη διαμαρτυρία σας ενάντια σ' αυτήν την πολιτική καταγγελία με κατάλληλες μορφές - είτε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ή, άμεσα, προς τη γερμανική κυβέρνηση, είτε ως οργάνωση ή υποστήριξη από διεθνώς αναγνωρισμένες προσωπικότητες».

Η διοίκηση της FIR στην αναφορά της προς τον Γερμανό υπουργό Εσωτερικών, Οτο Σίλι, αφού υπογραμμίζει την έκπληξη και οργή για το χαρακτηρισμό αυτό, τον καλεί να υποδείξει στην υφισταμένη του αρχή να αποσύρει τον απαράδεκτο χαρακτηρισμό για την οργάνωση.

Γίνεται φανερό πως, στο πλαίσιο της προσπάθειας για το ξαναγράψιμο της Ιστορίας του Β' Παγκόσμιου Πολέμου και το αναποδογύρισμα της πραγματικότητας, όπως εκδηλώνεται έντονα τους τελευταίους μήνες με το γιορτασμό των 60 χρόνων της Αντιφασιστικής Νίκης, η γερμανική κυβέρνηση δείχνει και την ενόχλησή της από την αντιιμπεριαλιστική δράση της FIR, ιδιαίτερα, μετά το τελευταίο Συνέδριό της. Γι' αυτό και επιχειρεί τη συκοφάντηση του αγώνα των αντιστασιακών αγωνιστών και την τρομοκράτησή τους, αν το κατάφερνε ποτέ, προκειμένου να σιγήσει η φωνή της Αντίστασης των λαών. Μια φωνή που αποκαλύπτει και καταγγέλλει τα ιμπεριαλιστικά εγκλήματα, τότε, και, σήμερα, με τις επεμβάσεις και τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους ΕΕ - ΝΑΤΟ - ΗΠΑ. Είναι βέβαιο, όμως, πως δε θα το καταφέρει και οι προσπάθειες αυτές θα πέσουν στο κενό, καθώς αναμένονται έντονες οι αντιδράσεις όλων των αντιστασιακών και των οργανώσεών τους, αλλά και όλων των φίλων της ειρήνης και των δημοκρατικών ανθρώπων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ