Πέμπτη 7 Ιούλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ
«Προσωπικά υπεύθυνος ο κ. Ειρηναίος για τα παράνομα συμβόλαια»

Ανακοίνωση, στην οποία αποσαφηνίζει τη στάση της Παλαιστινιακής Αρχής απέναντι στις εξελίξεις που έχουν σημειωθεί στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων αλλά και στον κ. Ειρηναίο, εξέδωσε η Διπλωματική Αντιπροσωπεία της Παλαιστίνης στην Ελλάδα. Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Με αφορμή τα τελευταία δημοσιεύματα του ελληνικού Τύπου, που φέρουν την Παλαιστινιακή Εθνική Αρχή να απαλλάσσει τον πρώην πατριάρχη Ιεροσολύμων κ. Ειρηναίο από τις ευθύνες του για τη μακροχρόνια εκμίσθωση παλαιστινιακών εδαφών σε ισραηλινές εταιρίες, η Διπλωματική Αντιπροσωπεία της Παλαιστίνης επιθυμεί να τονίσει τα εξής:

-- Το φερόμενο ως πόρισμα της Παλαιστινιακής Ανακριτικής Επιτροπής, που δημοσιεύτηκε στον παλαιστινιακό και στον ελληνικό Τύπο, δεν αποτελεί επίσημο πόρισμα της Παλαιστινιακής Υπουργικής Επιτροπής, ούτε εκφράζει την επίσημη θέση της.

-- Η επίσημη θέση της Παλαιστινιακής Εθνικής Αρχής παραμένει σταθερή όπως εκφράστηκε από το παλαιστινιακό Υπουργικό Συμβούλιο, στις 8/5/2005, οπότε ενέκρινε την απόφαση της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων για την έκπτωση του κ. Ειρηναίου, θεωρώντας τον προσωπικά υπεύθυνο για τις πράξεις του Νίκου Παπαδήμα, αφού ο ίδιος του υπέγραψε τα επίμαχα πληρεξούσια.

-- Η Παλαιστινιακή Εθνική Αρχή, όπως δηλώσαμε από την αρχή, δίνει απόλυτη προτεραιότητα στην ακύρωση των παρανόμων συμβολαίων, ώστε να επανακτήσουμε τα εδάφη μας.

-- Η όποια καθυστέρηση στην έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος για την επικύρωση της απόφασης του παλαιστινιακού Υπουργικού Συμβουλίου οφείλεται μόνο και μόνο στις περίπλοκες νομικές ενέργειες που καταβάλλει η Παλαιστινιακή Εθνική Αρχή για την ακύρωση των παρανόμων συμβολαίων.

-- Η Διπλωματική Αντιπροσωπεία της Παλαιστίνης, από την αρχή της κρίσης, βρίσκεται σε άμεση επαφή και απόλυτη συνεργασία και συντονισμό με την ελληνική κυβέρνηση και με όλα τα ελληνικά πολιτικά κόμματα, για την εξυπηρέτηση του κοινού μας στόχου για την ενότητα της Εκκλησίας, και για την κάθαρση στο Πατριαρχείο, προς όφελος των κοινών εθνικών συμφερόντων μας.

-- Η Διπλωματική Αντιπροσωπεία της Παλαιστίνης επέλεξε όλο αυτό το διάστημα να μην απαντήσει σε άδικες και αβάσιμες κατηγορίες και επιθέσεις που δεχτήκαμε από μερίδα του ελληνικού Τύπου.

-- Διαβεβαιώνουμε την ελληνική κοινή γνώμη ότι η στάση μας στο όλο ζήτημα έχει ως γνώμονα τη διατήρηση και περαιτέρω εδραίωση των ιστορικών σχέσεων φιλίας, συνεργασίας, αλληλεγγύης και αδελφοσύνης μεταξύ των λαών μας».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Εχθροπραξίες» για τα «φιλέτα» (2007-05-17 00:00:00.0)
Επεισόδια στο Πατριαρχείο (2005-07-14 00:00:00.0)
Εκλέχτηκε τοποτηρητής (2005-05-31 00:00:00.0)
Σύναξη πατριαρχείων (2005-05-24 00:00:00.0)
Σκηνές απείρου κάλλους... (2005-05-07 00:00:00.0)
Στηρίζουμε τα δίκαια των Παλαιστινίων (2005-04-02 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ