Τρίτη 12 Ιούλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΑΠΝΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ «GREIT»
Καθολική συμμετοχή στον αγώνα

Με την καθολική συμμετοχή τους στη χτεσινή πρώτη μέρα των 48ωρων επαναλαμβανόμενων απεργιακών κινητοποιήσεων, οι καπνεργάτες της GREIT στη Θεσσαλονίκη, απάντησαν στα σχέδια της εργοδοσίας να κλείσει το καπνεργοστάσιο και διεκδίκησαν την καταβολή της άδειας και του επιδόματος άδειας που τους χρωστά από το 2004.

Χτες οι καπνεργάτες και στις δύο βάρδιες παρέμειναν στο χώρο περιφρουρώντας τον αγώνα τους ώστε να εμποδίσουν κάθε απεργοσπατικό σχέδιο της εργοδοσίας. Το ίδιο θα κάνουν και σήμερα. Σταθερό συμπαραστάτη στον αγώνα τους έχουν το «Παγκαπνεργατικό» ταξικό συνδικάτο και τα στελέχη του ΠΑΜΕ.

Θυμίζουμε πως ο ιδιοκτήτης της «GREIT», πριν λίγο καιρό πούλησε το κτίριο και το οικόπεδο και σε λίγες μέρες ετοιμάζεται να βάλει οριστικά λουκέτο στο καπνεργοστάσιο. Οπως έγινε γνωστό, σχεδιάζει να μεταφέρει τα μηχανήματα σε χώρο ιδιοκτησίας άλλης επιχείρησης στη Νέα Σάντα του Κιλκίς. Ταυτόχρονα προσπαθεί να κάμψει τον ενωτικό και αποφασιστικό αγώνα των καπνεργατών μοιράζοντας ανέξοδα ελπίδες πως θα τους εξασφαλίσει τη δουλιά τους. Στην πραγματικότητα ελάχιστες ποσότητες καπνού έχουν παραμείνει για επεξεργασία στο καπνομάγαζο και καμία δέσμευση δεν έχει αναλάβει απέναντι στους εργαζόμενους ότι θα συνεχίσουν να έχουν δουλιά και μετά την επόμενη βδομάδα. Οι εργάτες φοβούνται πως θα χάσουν οριστικά ακόμη κι αυτό το εποχιακό μεροκάματο που εξασφάλιζαν πουλώντας στη φθήνια την εργατική τους δύναμη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ