Τρίτη 12 Ιούλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ
«Να ανατρέψουμε τα σχέδιά τους»

«Απέναντι σ' αυτήν την επίθεση πρέπει να δράσουμε αποφασιστικά. Να μην επιτρέψουμε να περάσει το νομοσχέδιο για την απελευθέρωση του ωραρίου», υπογραμμίζει με ανακοίνωσή του προς τους εργαζόμενους ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων ΑΕ και Γραφείων.

Καταγγέλλει ότι η κυβέρνηση της ΝΔ, συνεχίζοντας επάξια το έργο της προηγούμενης κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, εξαπολύει μια άγρια επίθεση σε βάρος των εργασιακών δικαιωμάτων και κεκτημένων των εργαζομένων. Ταυτόχρονα, σημειώνει «θέλουν να αφανίσουν τους μικρέμπορους και τους αυτοαπασχολούμενους με τα νέα εξοντωτικά ωράρια».

«Κάθε υποχώρηση στοιχίζει ακριβά, πρέπει να μπούμε όλοι στη μάχη και να μη δώσουμε άλλα περιθώρια να μας δυσκολέψουν τη ζωή. Μέσα από το συνεπή ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, μέσα από το ΠΑΜΕ, να ανατρέψουμε τα σχέδιά τους», καταλήγει μεταξύ άλλων ο σύνδεσμος.

Το Εργατικό Κέντρο Λάρισας

Κάλεσμα κοινής και συντονισμένης δράσης των εργαζομένων, με τους αυτοαπασχολούμενους και μικρέμπορους, με όλους όσοι αντιμετωπίζουν την επίθεση του μεγάλου κεφαλαίου και των πολυεθνικών, απευθύνει σε ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, με αφορμή την κατάθεση του νομοσχεδίου της κυβέρνησης για την απελευθέρωση του ωραρίου. «Στόχος της κυβέρνησης είναι να βοηθήσει την παραπέρα συγκέντρωση του λιανικού εμπορίου προς όφελος των μονοπωλίων και των μεγαλοκαταστημάτων - αλυσίδων» επισημαίνει και προσθέτει ότι «κάθε υποχώρηση από τον αγώνα στοιχίζει ακριβά».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ