Τρίτη 12 Ιούλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Ταξική απάντηση σε κυβέρνηση και εργατοπατέρες

Οι εργάτες της Αθήνας βροντοφώναξαν την αντίθεσή τους στο διάλογο της υποταγής και διαδήλωσαν την αποφασιστικότητά τους να μην αφήσουν σε χλωρό κλαρί την κυβέρνηση και τα συνδικαλιστικά της δεκανίκια

Αμεση, ηχηρή και ξάστερη ήταν η απάντηση των ταξικών δυνάμεων στο χτεσινό, «μουλωχτό» νέο επεισόδιο του αντεργατικού διαλόγου - απάτη, ανάμεσα στην κυβέρνηση και τη συμβιβασμένη πλειοψηφία της ΓΣΕΕ. Την ώρα που οι συνδικαλιστές της συναίνεσης είχαν ήδη καταθέσει διαπιστευτήρια υποταγής στην κυβέρνηση και το κεφάλαιο, με τη συμμετοχή τους στο «διάλογο», και μάλιστα άλλη ώρα από αυτή που είχε αρχικά προγραμματιστεί, οι εργαζόμενοι της Αθήνας ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα αγώνα της Γραμματείας Αθήνας του ΠΑΜΕ. Διαδήλωσαν την αποφασιστικότητά τους να εντείνουν την πάλη ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης, αλλά και ενάντια στον εργοδοτικό κυβερνητικό συνδικαλισμό, που βάζει ανοιχτά πλάτες ώστε η εργοδοσία να μπορεί να ληστεύει ακόμα περισσότερο τον εργάτη, να τον ξεζουμίζει ακόμα αγριότερα.

Διαδήλωσαν ότι δε θα επιτρέψουν στους εργατοπατέρες που καθημερινά ξεπουλάνε την εργατική τάξη, να διαφεντεύουν τις τύχες τους. Διαδήλωσαν την οργή τους, αλλά και την απόφασή τους για αγώνα, ανυποχώρητο, οργανωμένο, ταξικό.

Οι εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Ομονοίας, όπου συγκροτήθηκαν σε μπλοκ. Πίσω από τα πανό της Γραμματείας Αθήνας του ΠΑΜΕ που σημείωναν: «ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΜΕ ΜΙΣΘΩΤΗ ΣΚΛΑΒΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ» και «ΜΕ ΤΟ ΔΙΑΛΟΓΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΡΟΠΑΛΟ ΤΟΥΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΣΕ ΚΑΝΟΥΝ ΣΚΛΑΒΟ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΟ ΤΟΥΣ». Στο ίδιο μήκος κύματος και τα συνθήματα που ακούγονταν, στο δρόμο προς το υπουργείο Εργασίας: «12ωρη δουλιά θέλουν για τ' αφεντικά, φτώχεια και αμορφωσιά θέλουν για την εργατιά», «Ημερήσιος χρόνος σταθερός, 7ωρο-5ήμερο ζητάει ο λαός», «Σταθερή δουλιά ζητά η εργατιά, η διευθέτησή τους είναι μια σκλαβιά».

Εξω από το υπουργείο Εργασίας χαιρετισμό απηύθυνε ο Γ. Πέρρος, μέλος της Γραμματείας Αθήνας του ΠΑΜΕ, ενώ στη συνέχεια, οι εργάτες πορεύτηκαν προς το κτίριο της ΓΣΕΕ. «Με της ΓΣΕΕ τις πλάτες, σφαγιάζουν τους εργάτες», βροντοφώναξαν έξω από τη Συνομοσπονδία.

«Η προδοσία τους δε θα περάσει... Το ΠΑΜΕ έχει ποδάρια μέσα στην εργατική τάξη, έχει την εμπιστοσύνη των εργαζομένων», τόνισε ο Χρ. Κατσιώτης, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ. Κι είναι το ΠΑΜΕ που θα σηκώσει τη σημαία του ανυποχώρητου αγώνα ενάντια στο διάλογο - απάτη. Ωστε η ηγεσία του αγώνα να 'ναι στις ταξικές δυνάμεις, να είναι αποτελεσματική, σημείωσε. «Από αύριο όλοι να οργανώσουμε τον αγώνα στους χώρους δουλιάς»!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ