Τρίτη 12 Ιούλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «ΜΙΝΕΡΒΑ»
Κλιμακώνουν αταλάντευτοι

Για τρίτη βδομάδα συνεχίζουν και εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους οι περίπου 100 εργαζόμενοι στη «ΜΙΝΕΡΒΑ» - ιδιοκτησία της εγγλέζικης πολυεθνικής «CASONS» - διεκδικώντας την υπογραφή ικανοποιητικής σύμβασης εργασίας και άλλα θεσμικά αιτήματα.

Το ταξικό Σωματείο Ελαιουργοσαπουνοποιών, στη δύναμη του οποίου ανήκουν οι εργαζόμενοι της «ΜΙΝΕΡΒΑ», από χτες κλιμάκωσε τις κινητοποιήσεις. Με ομόφωνη απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των εργαζομένων του εργοστασίου, κήρυξε 3ωρες σπαστές στάσεις εργασίας ανά βάρδια καθημερινά (8-10 π.μ. και 1-2 μ.μ., για την πρωινή βάρδια, 4-6 μ.μ. και 9-10 μ.μ. για την απογευματινή και 12-2 π.μ. και 5-6 π.μ., για τη νυχτερινή), ενώ το σωματείο ξεκίνησε ήδη την ενημέρωση και των άλλων εργαζομένων στα εργοστάσια του κλάδου. Χτες έγινε Γενική Συνέλευση και ενημέρωση των εργαζομένων στον «ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗ», ενώ σήμερα μέλη της διοίκησης του σωματείου θα ενημερώσουν τους εργαζόμενους στην «ΕΛΑΪΔΑ» και την Τετάρτη στην «ΚΟΛΓΚΕΪΤ».

Οι εργαζόμενοι της «ΜΙΝΕΡΒΑ», σταθεροί μπροστά από την πύλη του εργοστασίου στο Σχηματάρι Βοιωτίας, δίνουν τη μάχη ενάντια στην πολυεθνική εργοδοσία που ξεζουμίζει χιλιάδες εργάτες σ' όλο τον κόσμο, αυγαταίνοντας τα κέρδη της. Μόνο στη Νιγηρία η «CASONS» έχει δύο εργοστάσια και απασχολεί από 5.000 εργαζόμενους στο καθένα.

Καταγγέλλουν τις απολύσεις

Παράνομες και τρομοκρατικές, χαρακτηρίζουν τις απολύσεις των τριών συναδέλφων τους από το εργοστάσιο της «ΑΓΚΡΟΪΝΒΕΣΤ» στη Φθιώτιδα τα μέλη της «Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας», που έχουν εκλεγεί στη διοίκηση του σωματείου των εργαζομένων.

Καταγγέλλουν σαν απαράδεκτη την ενέργεια της εργοδοσίας και την καλούν να πάρει πίσω τις απολύσεις. Οι απολύσεις των τριών συναδέλφων, επισημαίνουν στην ανακοίνωση - καταγγελία που μοιράστηκε στους 160 εργαζόμενους, είναι συνέχεια της εφαρμογής του εργασιακού μεσαίωνα, αποτέλεσμα του οποίου είναι η υπερεντατικοποίηση, η πολυειδικότητα, οι απλήρωτες υπερωρίες, τα δεκαεξάωρα δουλιάς με χορήγηση ρεπό, που έχουν καταγγελθεί και στην Επιθεώρηση Εργασίας, χωρίς αποτέλεσμα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ