Τρίτη 12 Ιούλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΡΡΟΣ
Να γίνει ο αγώνας υπόθεση κάθε εργάτη και εργάτριας

Ο χαιρετισμός του στελέχους του ΠΑΜΕ στη χτεσινή συγκέντρωση

«Αλλο ένα θέατρο παίχτηκε σήμερα από την κυβέρνηση και τη ΓΣΕΕ, πίσω από τις πλάτες των εργαζομένων.

Κρυφά και άλλη ώρα από αυτή που ανακοίνωσαν έκαναν τον αμαρτωλό διάλογο. Οσα κι αν ψελλίζει ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ ότι ήταν μια "συνάντηση", δεν πείθει. Ξέρουν πολύ καλά οι εργαζόμενοι ότι η ΓΣΕΕ κλωσάει τα αυγά της κυβέρνησης και των βιομηχάνων.

Η κυβέρνηση προχωρά στο παραπέρα χτύπημα του σταθερού ημερήσιου χρόνου με τη λεγόμενη διευθέτηση. Με αυτόν τον τρόπο μεγαλώνει τον απλήρωτο χρόνο εργασίας. Το εισόδημα των εργαζόμενων θα δεχτεί νέο χτύπημα με αυτά τα μέτρα που συνοδεύονται και με φτηνότερες υπερωρίες για τους εργοδότες.

Οι απολύσεις, η ανεργία, η φτώχεια συνοδεύουν αυτά τα μέτρα. Η ζωή της εργατικής οικογένειας σμπαραλιάζει, ο σημερινός κουτσουρεμένος ελεύθερος χρόνος εξαφανίζεται. Το δικαίωμα της ξεκούρασης, της μόρφωσης, της αναψυχής καταργείται.

Η κυβέρνηση και η εργοδοσία δε θα μπορούσαν να περάσουν αυτά τα μέτρα χωρίς τις πλάτες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ. Το κακό ξεκινάει από παλιά. Αντί να οργανώσουν την πάλη της εργατικής τάξης, επί μια δεκαετία συμμετέχουν στα παζάρια με τις κυβερνήσεις και την εργοδοσία. Το ίδιο και σήμερα. Είναι συνένοχοι. Δεν εξιλεώνονται όσους ελιγμούς και αν κάνουν.

Αποδεικνύεται και για άλλη μια φορά ότι ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ ούτε θέλουν ούτε έχουν κατά νου να οργανώσουν την πάλη των εργαζομένων. Αντίθετα, με τη συμμετοχή τους στους διαλόγους, τη στήριξη προηγούμενων αντιδραστικών νόμων και την εξαγγελία κινητοποιήσεων του ποδαριού για το "θεαθήναι", αποδιοργανώνουν, αποκαρδιώνουν, αφοπλίζουν το εργατικό κίνημα.

Η εργατική τάξη πρέπει να οργανωθεί. Να απαντήσει με ταξική ενότητα, με απεργιακές κινητοποιήσεις καλά οργανωμένες, με πολύμορφη συνεχή δράση ενάντια στα αντιδραστικά μέτρα της κυβέρνησης και όλους τους νόμους που καταργούν το σταθερό ημερήσιο χρόνο.

Η οργάνωση του αγώνα να γίνει υπόθεση της εργατικής βάσης, των ταξικών δυνάμεων και συνδικάτων, κάθε τίμιου εργάτη που σέβεται τα δικαιώματά του, ανησυχεί για τη ζωή και το μέλλον της οικογένειάς του. Η ηγεσία του αγώνα δεν μπορεί να αφεθεί πλέον στα χέρια των συμβιβασμένων ηγεσιών των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ. Δεν υπάρχουν περιθώρια άλλων ψευδαισθήσεων και αναμονών.

Το ΠΑΜΕ θα πρωτοστατήσει για την οργάνωση της μαζικής πάλης της εργατικής τάξης ενάντια στα μέτρα της κυβέρνησης. Ο αγώνας, οι απεργιακές κινητοποιήσεις να γίνουν υπόθεση των εργατών για να αναδιοργανωθεί και να ανασυγκροτηθεί σε ταξική βάση το συνδικαλιστικό κίνημα.

Η απάντηση στην αντεργατική επίθεση και τους φορείς της πρέπει να δοθεί στους χώρους της δουλιάς με οργάνωση, ταξική ενότητα και άμεση αλλαγή του συσχετισμού της δύναμης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ