Τρίτη 12 Ιούλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΗΝΑΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Σύσκεψη για το συντονισμό της πάλης

Την ερχόμενη Τρίτη, στις 6.30 μ.μ. στο Συνδικάτο Οικοδόμων

Σύσκεψη, για την οργάνωση της πάλης και το συντονισμό όλων των κλάδων, ώστε να δοθεί αποφασιστική απάντηση στην αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης - κεφαλαίου - Ευρωπαϊκής Ενωσης, όπως εκφράζεται και με την επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα, διοργανώνει την Τρίτη 19 Ιούλη η Γραμματεία Αθήνας του ΠΑΜΕ. Στη σύσκεψη, που θα γίνει στις 6.30 το απόγευμα, στα γραφεία του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας, καλούνται να συμμετέχουν διοικητικά συμβούλια σωματείων, επιτροπές αγώνα, σωματειακές επιτροπές, παραρτήματα των σωματείων και εργαζόμενοι.

Στην ανακοίνωση - πρόσκληση η Γραμματεία Αθήνας του ΠΑΜΕ σημειώνει ότι «η κυβέρνηση της ΝΔ, η Ευρωπαϊκή Ενωση και οι εργοδότες προωθούν τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας. Επιδιώκουν να πετύχουν να αξιοποιούν τους εργαζόμενους όσο τους χρειάζονται, όταν τους χρειάζονται. Θέλουν να χτυπήσουν τον σταθερό και ημερήσιο χρόνο εργασίας και να μεγαλώσουν ακόμα περισσότερο τα κέρδη τους».

Υπενθυμίζει ότι τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας την ξεκίνησε η ΝΔ με το νόμο 1892/90, τη διεύρυνε το ΠΑΣΟΚ με τους νόμους 2639/98 και 2874/2000, και τώρα η κυβέρνηση της ΝΔ θέλει να χειροτερέψει ακόμα περισσότερο η κατάσταση. «Θέλει - συνεχίζει - να οδηγήσει τους εργαζόμενους στη ζούγκλα του διευθυντικού δικαιώματος, όπου ο εργαζόμενος θα είναι έρμαιο στα χέρια του κάθε εργοδότη και θα παζαρεύει τη ρύθμιση του χρόνου εργασίας, το μεροκάματό του, σε ατομική βάση».

Η Γραμματεία υπογραμμίζει: «Πρέπει να υπάρξει αντίσταση, οργάνωση της πάλης μας και συντονισμός όλων των κλάδων. Τα ΔΣ των σωματείων να συνεδριάσουν, να οργανώσουν γενικές συνελεύσεις, να εκδώσουν υλικό και με περιοδείες, συγκεντρώσεις να ενημερώσουν τους εργαζόμενους. Να ενεργοποιήσουν τις σωματειακές επιτροπές, να δημιουργήσουν νέες όπου δεν υπάρχουν, καθώς και επιτροπές αγώνα.

Καλούμε όλα τα ΔΣ των σωματείων, τους εργαζόμενους, ανεξάρτητα από επιμέρους διαφορές, να πάρουν μέρος στη σύσκεψη για να συζητήσουμε την οργάνωση της πάλης, να συγκεντρώσουμε δυνάμεις, για να δοθεί μαζική αποφασιστικά απάντηση στην αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης - κεφαλαίου - ΕΕ», καταλήγει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ