Κυριακή 14 Αυγούστου 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
«Με ξένα κόλλυβα»

Καυχάται η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης ότι, με δική της παρέμβαση, πείστηκαν οι φρουτοβιομήχανοι να δώσουν ένα λεπτό παραπάνω στην τιμή των ροδάκινων. Επιπλέον, υπόσχεται ότι θα δοθούν άλλα δύο λεπτά κατά κιλό από το Λογαριασμό Απασχόλησης, Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΛΑΕΚ), με τη συμφωνία και του υπουργού Απασχόλησης.

Κατ' αρχάς, αποτελεί εμπαιγμό σε βάρος των ροδακινοπαραγωγών το ένα λεπτό που δέχτηκαν να δώσουν οι «γενναιόδωροι» βιομήχανοι, όταν φέτος η τιμή του προϊόντος είναι πολύ χαμηλότερη από πέρσι και δεν καλύπτει καν το κόστος παραγωγής. Αλλά, ποιος είπε στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ότι μπορεί να δώσει λεφτά από το ΛΑΕΚ στους φρουτοβιομήχανους - διότι αυτούς επιχορηγεί στην πραγματικότητα η κυβέρνηση - κάνοντας «μνημόσυνο με ξένα κόλλυβα»; Τα χρήματα αυτού του λογαριασμού προέρχονται, κυρίως, από ειδικές κρατήσεις που γίνονται από τους εργαζόμενους και μόνο γι' αυτούς πρέπει να προορίζονται.

Βεβαίως, δεν είναι η πρώτη φορά που λεφτά του ΛΑΕΚ πάνε στους φρουτοβιομήχανους. Το 2003 η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ τους έδωσε 10 δισ. δρχ., επειδή είχαν μειωθεί τα κέρδη τους, λόγω των ζημιών που είχε προκαλέσει ο παγετός στην παραγωγή φρούτων και πέρσι η κυβέρνηση της ΝΔ τους έδωσε κι άλλα για ν' απορροφήσουν την παραγωγή...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ