Κυριακή 14 Αυγούστου 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Αλαλούμ!

Ενα νέο «αλαλούμ» προκάλεσε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης με τους καταλόγους ατομικών δικαιωμάτων καλλιέργειας, που στάλθηκαν, αυτές τις μέρες, στους αγρότες. Χιλιάδες παραγωγοί, που πήραν το χαρτί με τα δικαιώματα - και για το οποίο πληρώνουν από 1,20 μέχρι και 2 ευρώ στους συνεταιρισμούς! - διαπιστώνουν ότι τους κόβουν στρέμματα, χωρίς να καταλαβαίνουν γιατί. Χαρακτηριστικό για το μέγεθος της «προχειρότητας» είναι το γεγονός ότι δίνονται δικαιώματα σε αγρότες που έχουν βγει σε πρόωρη σύνταξη κι έχουν παραδώσει τα χωράφια τους, ενώ δικαιούχοι εμφανίζονται ακόμα και πεθαμένοι!

Ανάλογο «αλαλούμ» επικρατεί και με την επιστροφή του 38δραχμου στους βαμβακοπαραγωγούς. Επειδή το ποσό που ανέλαβε να δώσει, πριν τρεις μήνες, ως διευκόλυνση, η Αγροτική Τράπεζα πρέπει, στον κοινοτικό έλεγχο, να εμφανίζεται στα βιβλιάρια των αγροτών, ο ΟΠΕΚΕΠΕ το πρόσθεσε ξανά στο λογαριασμό τους, χωρίς να ενημερώσει την ΑΤΕ. Μόλις η τράπεζα το αντελήφθη δεν επέτρεπε την ανάληψη των χρημάτων από τους δικαιούχους, οι οποίοι κι έμειναν με τη χαρά ότι θα έπαιρναν διπλάσια!

Βεβαίως, όλα αυτά δεν είναι και τόσο τυχαία, καθώς αποσκοπούν να εκνευρίσουν τους αγρότες, για να τα «μουντζώσουν» και να φύγουν από το αγροτικό επάγγελμα και να προχωρήσει, πιο γρήγορα, η πολιτική ξεκληρίσματος της μικρομεσαίας αγροτιάς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ