Σάββατο 24 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα βρεγμένα...

Γρηγοριάδης Κώστας

ΣΙΓΟΥΡΑ, θα θυμάστε τα μεγάλα λόγια, περί Ολυμπιακής Αθήνας, των προηγούμενων και των νυν κυβερνώντων. Αλλωστε, ούτε ενάμισης χρόνος δεν έχει περάσει από τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Εμείς, πάντως, τα θυμηθήκαμε, καθώς μαζεύαμε τα στοιχεία από τα όσα προκάλεσαν οι χτεσινές και προχτεσινές φθινοπωριάτικες νεροποντές στην Αθήνα και τον Πειραιά. Δρόμοι έγιναν αδιάβατοι, ανισόπεδοι κόμβοι μετατράπηκαν σε μικρές λίμνες, ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος «σήκωσε τα χέρια ψηλά» και, βέβαια, πολλά υπόγεια και ημιυπόγεια καταστήματα και διαμερίσματα πλημμύρισαν.

Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση της ΝΔ ψάχνει κεφαλαιοκράτες, για να τους «χαρίσει» την εκμετάλλευση των κατασκευασμένων από το μόχθο όλων των εργαζομένων Ολυμπιακών εγκαταστάσεων. Εργα, που κόστισαν πανάκριβα, «φουσκώνοντας» ακόμη περισσότερο τα κέρδη της πλουτοκρατίας...

ΣΥΜΦΩΝΑ με όσα μετέδωσαν τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία, δύο ήταν τα βασικά σημεία της χτεσινής ομιλίας του υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών, Γ. Αλογοσκούφη, στη σύνοδο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ).

Το πρώτο - πάντα σύμφωνα με τον κ. Αλογοσκούφη - αφορούσε στο ρόλο, που μπορεί και πρέπει να παίξει η χώρα μας στην ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής των Βαλκανίων. Προφανώς, έχει στο μυαλό του την ακόμη μεγαλύτερη «διείσδυση» εγχώριων κεφαλαιοκρατών στις γειτονικές χώρες, με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε «λουκέτα» και απολύσεις...

Το δεύτερο αφορούσε στην προσέλκυση ξένων κεφαλαιοκρατών στη χώρα μας. Προφανώς, έχει στο μυαλό του τα μέτρα, που ήδη εφαρμόζει η κυβέρνηση, όπως και το αντιδραστικό πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων της περιόδου 2005 - 2008.

Ολα αυτά έχουν ένα βασικό στόχο: Να κάνουν ακόμη φτηνότερη την εργατική δύναμη. Να διαμορφώσουν όρους και προϋποθέσεις ακόμη μεγαλύτερης εκμετάλλευσης των εργαζομένων. Με άλλα λόγια, να εξασφαλίσουν ακόμη περισσότερα κέρδη στους λεγόμενους επενδυτές.


Παπαγεωργίου Βασίλης

Ισορροπημένος... ο κ. Αλογοσκούφης. Φροντίζει, τόσο τους εγχώριους κεφαλαιοκράτες, όσο και όποιους έχουν τη φιλοδοξία να πάρουν κι αυτοί μέρος στην καταλήστευση του λαού μας...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ