Παρασκευή 28 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Ευτυχώς, λειτουργούν οι θεσμοί!

«Καταπέλτης το ΕΣΡ για τις τηλεδίκες. Συστήνει να τηρούν τον κώδικα δεοντολογίας, "προσοχή και μετριοπάθεια" σε δελτία ειδήσεων και εκπομπές χωρίς γενικεύσεις, διογκώσεις και χρήση αθέμιτων μέσων» (στην πρώτη σελίδα της «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ»).

Γκρίζες ζώνες

«Σύμφωνα με το σύνολο σχεδόν του τουρκικού Τύπου, στο έγγραφο και στο κεφάλαιο των "εξωτερικών απειλών" παραμένει αναλλοίωτη η τουρκική θέση ότι η επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων πέραν των υφισταμένων 6 ναυτικών μιλίων θεωρείται απαράδεκτη. Προστίθεται ακόμα ότι η Τουρκία δεν πρόκειται να κάνει παραχωρήσεις στο θέμα των 100 νησίδων στο Αιγαίο (γκρίζες ζώνες), ενώ θα εξακολουθήσει η αποφασιστική πολιτική στο θέμα των Ιμίων» (η επισήμανση από την Κύρα Αδάμ στην «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»).

Τρέμε Μπλερ

«Το συνέδριο του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς αποκτά αυτές τις μέρες μια ιδιαίτερα επίκαιρη βαρύτητα (...) Συναντώνται συγχρόνως οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ενωσης υπό την προεδρία του Τ. Μπλερ για να συζητήσουν εισηγήσεις που, στην καλύτερη περίπτωση, θα επιφέρουν νέα πλήγματα στο κοινωνικό κράτος (...) Σ' αυτή τη συγκυρία η προβολή των σύγχρονων αριστερών ευρωπαϊκών θέσεων στο συνέδριο θα συμβάλει στην ανάδειξη της αντιπρότασης στον νεοφιλελευθερισμό, θα δυναμώσει την αυτοπεποίθηση των κοινωνικών κινημάτων, θα υποδηλώσει την πολιτική προοπτική που χρειάζεται η Ευρώπη» (από το κύριο άρθρο στην «ΑΥΓΗ»).

Ο φόβος φυλάει τα έρμα

«Υπό ασφυκτικά μέτρα ασφαλείας πρόκειται να διεξαχθεί σήμερα η άτυπη Σύνοδος Κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών στο Λονδίνο (...) Η γαλλοβρετανική προσέγγιση αναμένεται να βρει την έκφρασή της στην υιοθέτηση μιας πρότασης της Επιτροπής για τη δημιουργία ταμείου αλληλεγγύης για την αντιμετώπιση των αρνητικών συνεπειών της παγκοσμιοποίησης, καθώς ο κ. Μπλερ υποστήριξε την ιδέα - η οποία επανήλθε στο προσκήνιο υπό τις έντονες γαλλικές πιέσεις για την προστασία των Ευρωπαίων εργαζομένων» (το ρεπορτάζ στο «ΒΗΜΑ»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ