Τρίτη 8 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΠΡΙΑΚΟ
«Παρακολουθούμε με άγρυπνο μάτι τα γεγονότα»

Με το πρόεδρο της Κυπριακής Βουλής και ΓΓ της ΚΕ του ΑΚΕΛ, Δημήτρη Χριστόφια, συναντήθηκε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα

Τον πρόεδρο της Κυπριακής Βουλής και Γενικό Γραμματέα της ΚΕ του ΑΚΕΛ, Δημήτρη Χριστόφια, υποδέχτηκε χτες το απόγευμα η Γενική Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, επικεφαλής αντιπροσωπείας του Κόμματος, στα γραφεία του Κόμματος στη Βουλή, όπου πραγματοποιήθηκε συνάντηση και ανταλλαγή απόψεων με επίκεντρο - φυσικά - το θέμα του Κυπριακού. Στην αντιπροσωπεία του ΚΚΕ μετείχαν και οι Ορέστης Κολοζώφ, μέλος της ΚΕ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, και Ηλίας Λέγγερης, μέλος της ΚΕ και του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του Κόμματος.

Αμέσως μετά τη συνάντηση, η Αλέκα Παπαρήγα δήλωσε: «Οπως πάντα η συζήτηση με τον Δημήτρη Χριστόφια - και με τις δύο ιδιότητες που έχει, ως πρόεδρος της Κυπριακής Βουλής και ως Γραμματέας του ΑΚΕΛ - είναι ενδιαφέρουσα γιατί έχουμε τη δυνατότητα να ανταλλάξουμε σκέψεις γύρω από τις εξελίξεις του Κυπριακού που είναι πάντα επίκαιρο, αφού δεν έχει μπει ακόμη στο δρόμο λύσης, αλλά, και με την ευκαιρία, να ανταλλάξουμε και σκέψεις γενικότερα για τους δύο λαούς και τις εξελίξεις στην περιοχή.

Θα ήθελα με την ευκαιρία, για άλλη μια φορά, να πω ότι εμείς δεν ξεχνάμε το Κυπριακό και παρακολουθούμε με άγρυπνο μάτι τα γεγονότα, καθώς βλέπουμε συνολικά την όξυνση στην περιοχή μας, στα Βαλκάνια, στη Μέση Ανατολή και ακριβώς πιστεύουμε ότι είναι ένας λόγος παραπάνω να επιλυθεί με μια δίκαιη και βιώσιμη λύση το Κυπριακό, για να υπάρχει μια πληγή λιγότερη. Διότι σε μια περιοχή με τόσο μεγάλα προβλήματα μια ακόμη πληγή μπορεί να οδηγήσει σε πιο ανεξέλεγκτες καταστάσεις».

Στη συνέχεια, ο Δημήτρης Χριστόφιας αναφέρθηκε στο περιεχόμενο της συνάντησης. Οπως είπε: «Είναι πάντα μια καλή ευκαιρία να ανανεώσουμε δεσμούς, ανανεώνοντας και την ενημέρωση. Πέραν του γεγονότος ότι έχουμε μοιραστεί τις απόψεις που σχετίζονται με τις εξελίξεις, κουβεντιάζουμε ασφαλώς με την συντρόφισσα Αλέκα πάντοτε και τα θέματα που έχουν σχέση με την αριστερά ως αντίποδα της Νέας Τάξης, αν μπορώ να πω κάτι τέτοιο. Κουβεντιάσαμε, λοιπόν, και γι' αυτά τα ζητήματα, με την ευκαιρία που θα γίνει και μια διάσκεψη ενόψει του συνεδρίου μας, στο οποίο θα εκπροσωπήσει το ΚΚΕ η συντρόφισσα Αλέκα, επικεφαλής αντιπροσωπείας. Μια διάσκεψη που σχετίζεται ακριβώς με την ένταση και στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, της ευρύτερης Μέσης Ανατολής. Εκεί η φύση έταξε να βρίσκεται και η Κύπρος. Να είναι αντικείμενο όλων αυτών των αντιπαραθέσεων αιώνες ολόκληρους. Τώρα, μέσα σε αυτές τις συνθήκες, όπου οι Αμερικανοί αποδίδουν ιδιαίτερη στρατηγική σημασία στην Τουρκία, για την υλοποίηση των δικών τους σχεδιασμών στην ευρύτερη Μέση Ανατολή, η Κύπρος είναι στο επίκεντρο. Αυτά τα ζητήματα τα έχουμε συζητήσει και θα τα αναδείξουμε και μέσα από αυτή τη διάσκεψη. Θέλω να ευχαριστήσω τη συντρόφισσα Αλέκα, το ΚΚΕ, για τις θέσεις αρχής που τηρεί για το ζήτημά μας και βεβαίως για την αλληλεγγύη, η οποία είναι ατόφια, στον αγώνα του κυπριακού λαού»

Ο πρόεδρος της Κυπριακής Βουλής, κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Αθήνα, είχε επαφές και με τη λοιπή πολιτική ηγεσία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ