Παρασκευή 11 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΒΗΡΥΤΟΣ.-- Οι πέντε Σιίτες υπουργοί της λιβανικής κυβέρνησης του πρωθυπουργού Φουάντ Σινιόρα αποχώρησαν χτες από κυβερνητική σύνοδο «σε ένδειξη διαμαρτυρίας», εκτιμώντας ότι η ανάλυση της ομιλίας του προέδρου της Συρίας «δεν υπήρχε στην ημερήσια ατζέντα της κυβέρνησης».

ΝΟΥΑΞΟΤ.-- Η στρατιωτική κυβέρνηση του πρωθυπουργού Σίντι Μοχάμεντ Ουλντ Μπουμπακάρ ανακοίνωσε χτες πως θα παραδώσει την εξουσία «το Μάρτη του 2007 σε μία δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση». Το 17μελές «Στρατιωτικό Συμβούλιο» του Μπουμπακάρ είχε εκτοπίσει με πραξικόπημα τη «διεφθαρμένη», όπως είχε καταγγείλει, κυβέρνηση του πρώην προέδρου Σιντ Αχμέντ Ουλντ Τάγια, τον περασμένο Αύγουστο.

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ.-- Περίπου 25 νεαροί Σέρβοι νεοναζιστές εισέβαλαν χτες σε σεμινάριο της φιλοσοφικής σχολής του πανεπιστημίου του Νόβι Σαντ, με θέμα «Η φασιστική απειλή σήμερα», προκαλώντας τον τραυματισμό αρκετών φοιτητών και καθηγητών.

ΜΟΝΡΟΒΙΑ.-- Κοντά στη νίκη των προεδρικών εκλογών της Λιβερίας φαινόταν να βρίσκεται χτες η 67χρονη πρώην υπουργός Οικονομικών και απόφοιτος του Χάρβαρντ, Ελεν Τζόνσον - Σίρλιφ αφού (σύμφωνα με το 88% της καταμέτρησης των αποτελεσμάτων) φαινόταν να εξασφαλίζει ποσοστό 59,2%, έναντι του 40,8% που πήρε ο αντίπαλός της, γνωστός ποδοσφαιριστής βραβευθείς από τη ΦΙΦΑ ως «ποδοσφαιριστής της χρονιάς» Τζορτζ Γουεά.

ΠΕΚΙΝΟ.-- Δύο νέα κρούσματα της γρίπης των πουλερικών αναφέρθηκαν χτες στις περιοχές Φουξίν και Ζιντσού της Κίνας, ενώ οι σινικές αρχές εξέφρασαν φόβους για πιθανή χρήση φθηνών ή ψεύτικων εμβολίων κατά της νόσου σε πτηνά... Πιθανό κρούσμα της ασθένειας ανακοίνωσε χτες και το Κουβέιτ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ