Πέμπτη 24 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΕΣ «ΖΩΝΗΣ»
Αγωνιστική απάντηση στον εμπαιγμό

Αναρμόδιος δηλώνει τώρα ο υφυπουργός Εργασίας για τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων

Η συνδικαλιστική αντιπροσωπεία ενημερώνει τους εργαζόμενους, αμέσως μετά τη συνάντηση με τον υφυπουργό Εργασίας
Η συνδικαλιστική αντιπροσωπεία ενημερώνει τους εργαζόμενους, αμέσως μετά τη συνάντηση με τον υφυπουργό Εργασίας
Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά στο υπουργείο Εργασίας προχώρησαν χθες οι εργάτες της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, απαντώντας αγωνιστικά στον εμπαιγμό που υφίστανται από την κυβέρνηση και την ηγεσία του υπουργείου σε οικονομικά και θεσμικά αιτήματα, για τα οποία είχαν δεσμευτεί εδώ και δύο χρόνια περίπου.

Με πορεία που ξεκίνησε από την πλ. Κουμουνδούρου, οι εργαζόμενοι της Ζώνης έφτασαν στο υπουργείο και αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε με τον υφυπουργό Εργασίας, Γεράσιμο Γιακουμάτο. Ο υφυπουργός, με προκλητικό τρόπο και μετά από δύο χρόνια συνομιλιών με τους συνδικαλιστές της Ζώνης, δήλωσε αναρμόδιος για τα προβλήματα που του έθεσαν (!) και τους προέτρεψε να συναντηθούν και να λύσουν το ζήτημα με τον υπουργό Πάνο Παναγιωτόπουλο. Υπενθυμίζουμε ότι η κυβέρνηση, μεταξύ άλλων, είχε υποσχεθεί και προεκλογικά και μετεκλογικά στους εργαζόμενους της Ζώνης τη συνταξιοδότηση μέσω του ΛΑΕΚ όσων είναι άνεργοι και πάνω από 55 ετών και τη μείωση των απαιτούμενων ενσήμων για το επίδομα ανεργίας από 125 ένσημα σε 50.

«Μπροστά στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος, αλλά και στους "ανοιχτούς λογαριασμούς" που έχουμε με την κυβέρνηση, η ανάπτυξη των αγώνων για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας αποτελεί για εμάς μονόδρομο. Το δίκιο θα κριθεί στους δρόμους του αγώνα!», τόνισε στους συγκεντρωμένους ο Σωτήρης Πουλικόγιαννης, πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά, αμέσως μετά τη συνάντηση με τον υφυπουργό Εργασίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ