Πέμπτη 24 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΣΚ ΑμΕΑ ΓΙΑ ΕΣΑΕΑ
Ανέξοδες οι κινητοποιήσεις εκτόνωσης

Στον αντίποδα, οι αγωνιστικές δυνάμεις διοργανώνουν αύριο πλατιά σύσκεψη για την οργάνωση της πάλης

Η ηγεσία της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες (ΕΣΑΕΑ) επιχειρεί να χρησιμοποιήσει τα προβλήματα των αναπήρων για τις αντιπολιτευτικές ανάγκες του ΠΑΣΟΚ, αλλά και για να εκτονώσει τη δυσαρέσκεια των ίδιων των αναπήρων, ενόψει του Συνεδρίου της ΕΣΑΕΑ το 2006.

Τα παραπάνω υπογράμμιζαν συνδικαλιστές της Ενωτικής Συνδικαλιστικής Κίνησης ΑμΕΑ (ΕΣΚ ΑμΕΑ), με αφορμή τη συγκέντρωση που ανήγγειλε η ηγεσία της ΕΣΑΕΑ για σήμερα, έξω από το Γενικό Λογιστήριο, ώρα 10.30 π.μ., γιατί «αγωνιούν για τη διασφάλιση των προνοιακών επιδομάτων των ΑμΕΑ μέσω του κρατικού προϋπολογισμού». Αυτές τις «αγωνίες» άρχισε να τις εκφράζει η ηγεσία της ΕΣΑΕΑ, ύστερα από την κυβερνητική αλλαγή, καθότι υπήρξε στυλοβάτης των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και μετά την ανάληψη της κυβέρνησης από τη ΝΔ αναγγέλλει κινητοποιήσεις, τις οποίες άλλοτε τις αναστέλλει και άλλοτε τις μετατρέπει σε φιάσκο με την ελάχιστη συμμετοχή των αναπήρων. Ουσιαστικά, όλες αυτές οι κινήσεις εκτόνωσης αποτελούν συνδρομή στην κυβέρνηση της ΝΔ, καθώς δεν αμφισβητούν τον πυρήνα της αντιλαϊκής πολιτικής της.

Τα πραγματικά συμφέροντα των αναπήρων εκφράζουν η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ) και οι Επιτροπές Αγώνα κατά χώρους, οι οποίες δίνουν το πρώτο αγωνιστικό ραντεβού, ενόψει και της 3ης Δεκέμβρη, της Παγκόσμιας Μέρας των ΑμΕΑ, με τη μαζική συμμετοχή των αναπήρων, με το πλαίσιο του ΠΑΜΕ, στην απεργία της 14ης Δεκέμβρη.

Για το συγκεκριμένο σχεδιασμό των παραπάνω κινητοποιήσεων, η ΣΕΑΑΝ διοργανώνει για αύριο Παρασκευή, στις 5 μ.μ., στην αίθουσα της Χαλκοκονδύλη 37, στο δεύτερο όροφο, πλατιά σύσκεψη με τη συμμετοχή εκπροσώπων φορέων εργαζομένων από τα ιδρύματα Πρόνοιας, τα κέντρα Ειδικής Αγωγής και άλλα ταξικά συνδικάτα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ