Πέμπτη 24 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «ΚΛΩΣΤΗΡΙΩΝ ΝΑΟΥΣΑΣ»
Σταθερά σε ταξική τροχιά

Ενώ οι συναδέλφισσές τους στη «Σεξ Φορμ» έχουν μπει για τα καλά στη μάχη για την επιτυχία της συγκέντρωσης στις 29 Νοέμβρη

Επόμενος αγωνιστικός σταθμός για τις εργάτριες της «Σεξ Φορμ», η συγκέντρωση που διοργανώνουν με τα ταξικά συνδικάτα της Αθήνας στις 29 του Νοέμβρη
Επόμενος αγωνιστικός σταθμός για τις εργάτριες της «Σεξ Φορμ», η συγκέντρωση που διοργανώνουν με τα ταξικά συνδικάτα της Αθήνας στις 29 του Νοέμβρη
Συλλογικά και συσπειρωμένοι στο σωματείο τους, οι 110 απολυμένοι των «Κλωστηρίων Νάουσας», συνεχίζουν τον αγώνα για να μην κλείσουν τα εργοστάσια, να μη χαθούν άλλες θέσεις εργασίας, για μέτρα ουσιαστικής προστασίας των ανέργων. Σε κομμάτι αυτού του αγώνα μετέτρεψαν και τις εκλογές για την ανάδειξη νέου ΔΣ στο Σωματείο Εργαζομένων στο εργοστάσιο «Β» των Κλωστηρίων και αντιπροσώπων για το ΕΚΝ και την Ομοσπονδία τους. Οι απολυμένοι του «Β» συμμετείχαν καθολικά στις εκλογές και με την ψήφο τους επιβεβαίωσαν την εμπιστοσύνη τους στις ταξικές δυνάμεις.

Με την ψήφο τους, έδωσαν νέα καθαρή εντολή για συνέχιση της πάλης σταθερά προσανατολισμένης στην υπεράσπιση των συμφερόντων της τάξης τους, κόντρα στη λογική του μικρότερου κακού, της διαχείρισης της φτώχειας και της ανεργίας, κόντρα στην πολιτική εκπτώσεων στο δικαίωμά τους στη σταθερή δουλιά, την ασφάλιση και τη σύνταξη. Κόντρα και σε όσους προσπαθούν να υπονομεύσουν τον αγώνα τους διεκδικώντας νέα κίνητρα για την εργοδοσία, στο όνομα της ενίσχυσης της απασχόλησης.

Προετοιμάζουν την κοινή πορεία

Αποφασισμένες να συνεχίσουν στο δρόμο του αγώνα είναι και οι εργάτριες της «ΣΕΞ ΦΟΡΜ», όπως αποτυπώθηκε και στη χτεσινή τους Γενική Συνέλευση. Επόμενος σταθμός της πολυήμερης μάχης που διανύει ήδη την 13η βδομάδα, είναι η συγκέντρωση και πορεία στις 29 Νοέμβρη στην Ομόνοια, η οποία αποτελεί κοινή πρωτοβουλία συνδικάτων από χώρους όπου οι απολύσεις κι η ανεργία «θερίζουν», ενάντια στην αντεργατική πολιτική κυβέρνησης, ΕΕ και κεφαλαίου.

Στη χτεσινή συνέλευση, καταγγέλθηκε το... όψιμο ενδιαφέρον για τα δικαιώματα των εργατριών, από φορείς όπως ο Δήμος Ιλίου, που εμφανίστηκε πρόσφατα να καλεί μαζί με τα διάφορα «Φόρουμ» σε συναυλία αλληλεγγύης. Κι αυτό όταν εδώ και τρεις μήνες, ο δήμος όχι μόνο δεν έχει κάνει τίποτα για να βοηθήσει έμπρακτα τις εργάτριες, παρά τις πρωτοβουλίες του ταξικού τους συνδικάτου και της Ομοσπονδίας, αλλά κατέφυγε ακόμα και σε νουθεσίες προς εργάτριες που αναζητούσαν δουλιά, του τύπου... «η εταιρία λειτουργεί κανονικά, να πάτε να δουλέψετε στο Βεργέτη που είναι από τους καλύτερους εργοδότες».

Την ηθική και υλική συμπαράσταση των μελών του εκφράζει στις εργάτριες της «ΣΕΞ ΦΟΡΜ» το παράρτημα Περιστερίου της ΠΕΑΕΑ, που προσφέρει για τις ανάγκες του αγώνα 150 ευρώ. «Οι αγωνιστές για την ελευθερία και ανεξαρτησία της πατρίδας μας βρίσκονται κοντά στις αγωνιζόμενες εργάτριες για το δικαίωμα στη δουλιά», τονίζεται σε ανακοίνωση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ