Πέμπτη 24 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
Κι άλλα ακατάλληλα υλικά

Πληθαίνουν τα κρούσματα με ακατάλληλα υλικά στα νοσοκομεία, καθώς χτες έγινε γνωστό ότι βρέθηκαν σύριγγες με τρίχες στον «Ευαγγελισμό» και σε ορό στο Νοσοκομείο της Ρόδου.

Στον «Ευαγγελισμό» οι εργαζόμενοι σχεδόν την ίδια ώρα βρήκαν δύο σύριγγες με τρίχες. Η μια ήταν κινεζικής και η άλλη ιταλικής προέλευσης και έφεραν το σήμα της Ευρωπαϊκής Ενωσης (CE). Οι εργαζόμενοι ενημέρωσαν το διοικητή, Μιχάλη Τούμπη, που με τη σειρά του ενημέρωσε τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων.

Οπως δήλωσε στο «Ρ» ο Μ. Τούμπης, ως ύποπτη αξιολογήθηκε μόνο η μία (κινέζικη) σύριγγα, η οποία ήταν σφραγισμένη, ενώ η άλλη ήταν ανοιχτή και δεν αξιολογήθηκε ως ύποπτη. «Η προμηθεύτρια εταιρία - πρόσθεσε ο διοικητής - δεν ανήκε σε εκείνες που είχαν προμηθεύσει τα άλλα νοσοκομεία με ακατάλληλες σύριγγες. Ο "Ευαγγελισμός" είχε διακόψει την προμήθεια με αυτή την εταιρία καθώς είχε εκπληρώσει περισσότερο του 50% των παραγγελιών προς την προμηθεύτρια εταιρία. Η προμήθεια, πλέον, γίνεται μέσω Α' ΔΥΠΕ Αττικής από την εταιρία ΕΛΒΙΟΝΙ, θυγατρική του ΕΟΦ. Προληπτικά αποσύρθηκαν τα υπολείμματα των προμηθειών των συρίγγων από τη συγκεκριμένη εταιρία».

Στο Νοσοκομείο της Ρόδου οι εργαζόμενοι βρήκαν τρίχες σε συσκευή έγχυσης ορού.

Με απόφαση της Διοίκησης του νοσοκομείου αποσύρθηκαν από το νοσοκομείο και τα περιφερειακά ιατρεία όλες οι παρτίδες με τους αντίστοιχους ορούς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ