Πέμπτη 24 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
«Συνδικαλιστές» σε ρόλο κατηγόρου

Βάζουν πλάτη για να διωχτεί στέλεχος του ΠΑΜΕ στο χώρο των ξενοδοχοϋπαλλήλων

Η ΠΑΣκίτικη συνδικαλιστική ηγεσία του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής υπονομεύει τη συνδικαλιστική δράση και βάζει πλάτη για την υπεράσπιση της εργοδοσίας. Πάνω σε δικές τους μαρτυρίες στηρίζεται η μήνυση που υπέβαλε η διεύθυνση του ξενοδοχείου «Καψής» σε βάρος του Ακίνδυνου Οργαντζή, μέλους του ΔΣ του Σωματείου και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Επισιτισμού - Τουρισμού, επειδή τόλμησε να σταθεί στο πλευρό καμαριέρας που απολύθηκε μετά από 11 χρόνια δουλιάς. Η εργοδοσία ισχυρίζεται ότι η εργαζόμενη παραιτήθηκε και η απολυμένη παλεύει να αποδείξει πως της υπέκλεψαν την υπογραφή σε κείμενο παραίτησης, δημιουργώντας την εντύπωση πως υπέγραφε κείμενο εξόφλησης της διαφοράς που είχε να λαμβάνει για το δώρο.

«Χαρτιά» στα χέρια της εργοδοσίας που μηνύει τον Α. Οργαντζή, στέλεχος του ΠΑΜΕ, με την κατηγορία της ψευδούς μαρτυρίας, αποτελούν μια επιστολή του Σωματείου προς την επιχείρηση που βεβαιώνει πως ο διωκόμενος συνδικαλιστής δεν ήταν εξουσιοδοτημένος από το σωματείο να υπερασπιστεί την απολυμένη, αλλά και μια κατάθεση του γραμματέα του Σωματείου και εργαζόμενου στο ξενοδοχείο «Καψής», Παναγιώτη Γκουντενούδη, που παίρνει θέση υπέρ της εργοδοσίας και τάσσεται ξεκάθαρα κατά και του Α. Οργαντζή, αλλά και της απολυμένης συναδέλφισσάς του, ισχυριζόμενος ότι παραιτήθηκε.

Η Προοδευτική Κίνηση Ξενοδοχοϋπαλλήλων καταγγέλλει τη σήψη του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, σημειώνοντας ότι δρα ευθέως και χωρίς προσχήματα σε βάρος των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Ξεκαθαρίζει πως το ταξικό κίνημα δε φιμώνεται, δε δειλιάζει και η τρομοκρατία που προσπαθούν να επιβάλουν σε βάρος των εργαζομένων θα πέσει στο κενό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ