Πέμπτη 24 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΗΛΠΑΠ
Τους πεισμώνει ο κυβερνητικός εκβιασμός

Ερώτηση στη Βουλή από το ΚΚΕ

Με παραπομπή στη διαιτησία εκβιάζουν κυβέρνηση και διοίκηση του ΗΛΠΑΠ (τρόλεϊ) τους εργαζόμενους, οι οποίοι βρίσκονται σε δίκαιο αγώνα, διεκδικώντας την ικανοποίηση μισθολογικών και θεσμικών τους αιτημάτων. Οι εργαζόμενοι στα τρόλεϊ, προχωρούν και σήμερα στις στάσεις εργασίας, 7 π.μ. - 9 π.μ., 1 μ.μ. - 3 μ.μ. και 7 μ.μ. - 9 μ.μ.

Το θέμα της υπογραφής ικανοποιητικής ΣΣΕ 2005 στον ΗΛΠΑΠ, επανέφεραν χτες στη Βουλή με Ερώτηση που κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Τάκης Τσιόγκας και Αντώνης Σκυλλάκος.

Οπως τονίζουν οι δύο βουλευτές, αν και η χρονιά τελειώνει η διοίκηση του Οργανισμού, με διάφορες δικαιολογίες, αρνείται να δώσει σαφείς και ικανοποιητικές απαντήσεις στα αιτήματα των εργαζομένων που της έχουν γίνει γνωστά. Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι οι εργαζόμενοι να μην έχουν πάρει την παραμικρή αύξηση για το 2005.

Δεδομένης της άσχημης οικονομικής κατάστασης στην οποία βρίσκονται οι εργαζόμενοι εξαιτίας της πολιτικής λιτότητας που εφάρμοσαν οι κυβερνήσεις τόσο της ΝΔ όσο και του ΠΑΣΟΚ σε βάρος των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων, αλλά και λόγω της ακρίβειας που ροκανίζει το ήδη χαμηλό εισόδημα των εργαζομένων, οι Τ. Τσιόγκας και Αντ. Σκυλλάκος ρωτούν τον υπουργό Μεταφορών - Επικοινωνιών εάν θα παρέμβει προκειμένου να υπογραφεί ικανοποιητική ΣΣΕ για το 2005 στον ΗΛΠΑΠ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ