Σάββατο 10 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Στο σκοτάδι οι έρευνες

Στο σκοτάδι κινούνται οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, γεγονός που ομολογούν και κυβερνητικοί παράγοντες, εκφράζοντας την απορία τους για τις χρόνιες αδυναμίες της ΕΛ.ΑΣ. Αυτή τη φορά στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία δεν εμφανίστηκαν Αμερικανοί πράκτορες, αλλά τέσσερις αστυνομικοί της Σκότλαντ Γιαρντ, οι οποίοι έφτασαν στην Αθήνα προχτές το βράδυ. Οι Βρετανοί ενημερώθηκαν από τους Ελληνες συναδέλφους τους για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες δολοφονήθηκε ο στρατιωτικός ακόλουθος και είχαν στη διάθεσή τους τα πενιχρά στοιχεία που είχαν συλλέξει από τον τόπο του συμβάντος.

Οι Βρετανοί ζήτησαν να κάνουν αυτοψία στη λεωφόρο Κηφισίας για να σχηματίσουν ιδία αντίληψη για τον τρόπο δράσης των τρομοκρατών. Παράλληλα, πληροφορίες αναφέρουν ότι αντίστοιχη ενημέρωση είχαν τα κλιμάκια της ΣΙΑ και του FΒΙ.

Οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας περιστράφηκαν γύρω από την εξέταση των αυτοπτών μαρτύρων, οι περιγραφές που έδωσαν όμως ήταν σύμφωνα με πληροφορίες αντιφατικές, με αποτέλεσμα να μην είναι σε θέση οι αστυνομικοί να σχηματίσουν σαφή εικόνα του προφίλ των δραστών. Μια μαρτυρία ενός οδηγού που ισχυρίστηκε ότι είδε το δολοφόνο ενώ πυροβολούσε και τον αναγνώρισε αργότερα εντελώς τυχαία στα Βριλήσια, εξετάστηκε από την ΕΛΑΣ χωρίς όμως να προκύψουν συγκεκριμένα στοιχεία που να κατευθύνουν τις έρευνες σε συγκεκριμένο πρόσωπο. Οι έρευνες για τον εντοπισμό της μοτοσικλέτας που χρησιμοποιήθηκε από τους δράστες, δεν έχουν οδηγήσει στην ανεύρεσή της, παρά το «χτένισμα» της ευρύτερης περιοχής.

Η δολοφονία του Βρετανού έχει ανησυχήσει όλες τις πρεσβείες των ευρωπαϊκών χωρών στην Αθήνα, οι οποίες, σύμφωνα με πληροφορίες, επανεξετάζουν τα μέτρα ασφαλείας σε συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ. Μέχρι τώρα τα μέτρα ασφαλείας ήταν χαλαρά, γεγονός που εκμεταλλεύτηκαν οι τρομοκράτες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ