Σάββατο 26 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Κέρδη, διαφήμιση...

Στις περισσότερες χτεσινές εφημερίδες, διαβάσαμε πληρωμένη ανακοίνωση του παραρτήματος της πολυεθνικής «ΝΕΣΤΛΕ στην Ελλάδα, όπου αναφέρεται πως το παιδικό γάλα «Nestle ΝΑΝ 2 σε πράσινη συσκευασία» - που αποσύρθηκε από τις αγορές της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Ισπανίας, της Πορτογαλίας και τελευταία της χώρας μας, επειδή διαπιστώθηκε πως περιείχε μελάνι από την ετικέτα της συσκευασίας - «δεν είναι επικίνδυνο» για τη δημόσια υγεία.

Το επιχείρημα που προβάλλεται είναι πως το μελάνι - που είχε απορροφηθεί από την ετικέτα και το ήπιαν τα παιδιά μας με το γάλα - «δεν είναι τοξικό» και άρα «δεν υπάρχει θέμα ασφάλειας του προϊόντος» για τη δημόσια υγεία!

Τα αφεντικά της πολυεθνικής «Nestle», που όπως και όλες οι πολυεθνικές θέτουν υπεράνω όλων το κέρδος, λειτουργούν με το εξής σκεπτικό: Θα προμηθευόμαστε το «φτηνότερο» γάλα - το οποίο συσκευάζουμε με τη «φτηνότερη εργατική δύναμη» στη φτηνότερη συσκευασία - με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη δημόσια υγεία. Και αν κάποια στιγμή αποκαλυφθεί η υποβαθμισμένη ποιότητα ή άλλα προβλήματα, που έχουν να κάνουν και με τη δημόσια υγεία, θα τα βολέψουμε. Με μια πληρωμένη ανακοίνωση/ διαφήμιση στα μέσα ενημέρωσης, θα πούμε πως «αν και δεν υπάρχει θέμα ασφάλειας του προϊόντος», εμείς είμαστε μεγαλόψυχοι και το αποσύρουμε προληπτικά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ