Σάββατο 26 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΠΑΡΑΔΙΚΑΣΤΙΚΑ ΚΥΚΛΩΜΑΤΑ»
Νέες κλήσεις για απολογία

Η παραίτηση του προϊστάμενου της Τριμελούς Διοίκησης του Πρωτοδικείου της Αθήνας Γεράσιμου Διονυσάτου, που κλήθηκε σε απολογία κατηγορούμενος για παράβαση καθήκοντος και άλλες πλημμεληματικές πράξεις, καθώς και δύο νέες κλήσεις σε απολογία στους Αναστάσιο Σάββα, πρωτοδίκη Πειραιά και Ιωάννα Κοσυβάκη, δικηγόρο συνεργάτη του Σάκη Κεχαγιόγλου, είναι τα χτεσινά επεισόδια στο σίριαλ «παραδικαστικά κυκλώματα». Στη θέση του Γερ. Διονυσάτου, που παραιτήθηκε μόλις πήρε την κλήση σε απολογία, ορίστηκε ο Αλέξανδρος Σάββας.

«Η άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος μου και ο προσωπικός μου αγώνας να αποδείξω την αθωότητά του, δεν επιτρέπει την εμπλοκή και ομηρία του θεσμού του αυτοδιοίκητου των δικαστηρίων», αναφέρει ο παραιτηθείς δικαστικός σε σχετική ανακοίνωση προς τους συναδέλφους του, προσθέτοντας ότι εξεπλάγη από τη σε βάρος του δίωξη, σημειώνοντας παράλληλα ότι «οι εξηγήσεις, τόσο οι δικές μου όσο και των άλλων συναδέλφων μου για τον τρόπο οργάνωσης της δουλιάς στο Πρωτοδικείο Αθηνών, δεν επέτρεπαν ασάφειες και κενά για τη διευκρίνιση και συμπλήρωση των οποίων θα ήταν απαραίτητη ή έστω χρήσιμη η συγκεκριμένη δικονομική ενέργεια σε βάρος μου». Για το ταξίδι του στην Αλεξάνδρεια υποστηρίζει ότι έγινε «σε χρόνο ανύποπτο και υπό παντελώς ανεπίληπτες περιστάσεις, μετά από προσωπική πρόσκληση του νέου Πατριάρχη για να παραστώ θεσμικά κατά την ενθρόνισή του», ενώ επισημαίνει πως μαζί του ταξίδεψαν «πολλοί άλλοι δικαστές, ανώτεροι και ανώτατοι, καθώς και ανώτατοι λειτουργοί και εκπρόσωποι της ελληνικής πολιτείας». Εκτός από το επίμαχο ταξίδι, ο παραιτηθείς κατηγορείται και για αντικαταστάσεις δικαστών, οι οποίες κρίθηκαν παράνομες.

Στο μεταξύ, προθεσμία να απολογηθεί την Παρασκευή 2 Δεκέμβρη πήρε ο δικηγόρος Πέτρος Μαχάς, ο οποίος είχε κληθεί σε απολογία μαζί με τους Νίκο Εμμανουηλίδη, Μαρία Βραχά και Σταυρούλα Ψύρρα. Σε γραπτή του δήλωση ο δικηγόρος κάνει λόγο για αβάσιμες κατηγορίες σε βάρος του, υποστηρίζοντας ότι κανένας μάρτυρας, έγγραφο, ή καταγγελία δεν αναφέρεται στο όνομά του.

Τη Δευτέρα 28 Νοέμβρη έχουν κληθεί να απολογηθούν οι υπόλοιποι 10 κατηγορούμενοι, οι περισσότεροι εκ των οποίων αναμένεται να ζητήσουν προθεσμία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ