Σάββατο 26 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ
Τιμούν τα 87χρονα του Κόμματος

Συγκίνηση και περηφάνια στην εκδήλωση που διοργάνωσε η Ανατολική Αχτίδα της ΚΟΑ

Σε κλίμα περηφάνιας και συγκίνησης, με μεγάλη συμμετοχή μελών και φίλων του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, ανάμεσά τους και ο Δημήτρης Αρβανιτάκης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ και γραμματέας της Κομματικής Οργάνωσης Αθήνας και ο Θέμης Γκιώνης, γραμματέας της ΚΝΕ, έγινε την περασμένη Τετάρτη εκδήλωση της Ανατολικής Αχτίδας της ΚΟΑ, προς τιμήν της 87ης επετείου του Κόμματος.

Ξεχωριστή ήταν η παρουσία του Νίκου Κοΐνη, παλαίμαχου κομμουνιστή, ο οποίος είχε προσφέρει στο Κόμμα το οικόπεδο στο οποίο χτίστηκαν τα γραφεία της Αχτίδας. Η ατμόσφαιρα φορτίστηκε συγκινητικά όταν ο ίδιος ο Ν. Κοΐνης αλλά και η Τούλα Μητσέα, γραμματέας της Αχτιδικής Επιτροπής, υπενθύμισαν την παρουσία του Χαρίλαου Φλωράκη, έξι χρόνια νωρίτερα στα εγκαίνια των γραφείων και υπογράμμισαν τη συμβολή του στους αγώνες του λαού και του ΚΚΕ, έξι μήνες μετά το θάνατό του.

Στην ομιλία της η Τούλα Μητσέα, επισήμανε τον επαναστατικό χαρακτήρα του ΚΚΕ και την αταλάντευτη προσήλωσή του στις μαρξιστικές - λενινιστικές αρχές. Αφού έκανε μια ιστορική αναφορά στην πορεία του Κόμματος, επικεντρώθηκε στις σημερινές συνθήκες προβάλλοντας τις θέσεις και τη στάση του Κόμματος στην κατεύθυνση υπεράσπισης των δικαιωμάτων των εργαζομένων και όλου του λαού. Υπογράμμισε δε ότι «η ιστορία μας είναι ιστορία μεγάλων αγώνων και αμέτρητων θυσιών» και πρόσθεσε ότι «η 87χρονη πορεία μας, πλούσια σε πείρα θετική και αρνητική μας βοηθά να αντλήσουμε συμπεράσματα και διδάγματα. Να αποφύγουμε λάθη και αδυναμίες του παρελθόντος. Να ανεβάσουμε το Κόμμα στο ύψος των σύγχρονων απαιτήσεων της ταξικής πάλης, για να εκπληρώσει την ιστορική του αποστολή, την επαναστατική αλλαγή της κοινωνίας». Τέλος, τόνισε ότι είναι χρέος της οργάνωσης να εκφράσει το σεβασμό και την εκτίμηση στους βετεράνους συντρόφους, «για τη συνεχή και ακούραστη προσφορά τους σε διαφορετικές κάθε φορά συνθήκες μέσα στην πορεία της ζωής». Στο σημείο αυτό αναφέρθηκε στον Νίκο Κοΐνη, τον οποίο η οργάνωση τίμησε για τη συνολική προσφορά του στους αγώνες μέσα από τις γραμμές του ΚΚΕ.

Ο ίδιος ο Ν. Κοΐνης, στην ομιλία του, σημείωσε ότι «ο καπιταλισμός έχει σαπίσει, συσσωρεύει και οξύνει τα προβλήματα, δε διορθώνεται ανατρέπεται. Μπορεί η αγανάκτηση του κόσμου να μην εκφράζεται τόσο δυναμικά όσο απαιτεί η δεινή του θέση, όμως εμπεριέχεται η δυνατότητα λαϊκού ξεσπάσματος».

Στην εκδήλωση, έγιναν απαγγελίες ποιημάτων, ενώ διαβάστηκαν αποσπάσματα από το «Κομμουνιστικό Μανιφέστο» και η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τον ύμνο της «Διεθνούς».

Αλλες εκδηλώσεις

Παρόμοιες εκδηλώσεις - συνεστιάσεις διοργανώνουν οι Κομματικές Οργανώσεις σ' όλη την Ελλάδα. Συγκεκριμένα:

  • Σήμερα, Σάββατο 26 Νοέμβρη συνεστίαση στο Δημοτικό Πάρκο Αγρινίου. Θα υπάρχει ορχήστρα για αντάρτικο και λαϊκό τραγούδι.
  • Αύριο, Κυριακή 27 Νοέμβρη, οι ΚΟ Κυψέλης διοργανώνουν εκδήλωση, στις 6.30 μ.μ., στα γραφεία τους (Κύπρου και Μεγίστης).
  • Την Παρασκευή 2 Δεκέμβρη:

- Η ΚΟΒ Μεταμόρφωσης διοργανώνει συνεστίαση στην ταβέρνα «Γενοβέφα».

- Οι ΚΟΒ Αγίου Δημητρίου διοργανώνουν συνεστίαση στο κέντρο «ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ» (Βουλιαγμένης 63 και Κέλσου 5), στις 9 μ.μ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ