Σάββατο 26 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
Το χαφιεδότσουρμο και η «γλίτσα»

«Να κάνουμε το έγκλημα πιο ατιμωτικό, δημοσιοποιώντας το», έλεγε ο Μαρξ.

Αυτό και θα κάνουμε. Ξανά και ξανά. Για να το μάθουν όσο περισσότεροι γίνεται. Για να φτάσει η ατιμία τους παντού.

*

Στο άρθρο 23 το Σύνταγμά τους, το δικό τους, το αστικό Σύνταγμα, αναφέρει:

«Το Κράτος λαμβάνει τα προσήκοντα μέτρα για τη διασφάλιση της συνδικαλιστικής ελευθερίας και την ανεμπόδιστη άσκηση των συναφών μ' αυτή δικαιωμάτων...».

Αλλά το Σύνταγμά τους το έχουν κάνει οι ίδιοι κουρελόχαρτο. Είτε μιλάει για τη μη παρουσία ξένων στρατευμάτων εντός της επικράτειας (αλλά αυτοί θέλουν την Ελλάδα ΝΑΤΟικό προγεφύρωμα), είτε μιλάει για δημόσια Παιδεία (αλλά αυτοί παραχωρούν την Παιδεία στη «Μακ Ντόναλτς»), είτε μιλάει για δημόσια Υγεία (αλλά αυτοί κάνουν την υγεία εμπόριο), είτε μιλάει για εργασία για όλους (αλλά αυτοί σπέρνουν ουρές ανέργων), είτε μιλάει για λαϊκή κυριαρχία (αλλά αυτοί λειτουργούν ως «υπάλληλοι» των μεγαλοκαπιταλιστών που «ανεβοκατεβάζουν κυβερνήσεις»), το Σύνταγμά τους το έχουν κάνει κουρελόχαρτο.

*

Ετσι και με τις συνδικαλιστικές ελευθερίες: Τα τελευταία «προσήκοντα» μέτρα που έλαβε το κράτος τους για την «ανεμπόδιστη» συνδικαλιστική δράση, ήταν να στείλουν μπάτσους, ασφαλίτες με πολιτικά, στο ΠΑΜΕ.

Η δράση τους έχει όνομα. Λέγεται Νέα «Δημοκρατία».

***

Δίπλα, τώρα, στη «μαυρίλα», την τρομοκρατία, το χαφιεδισμό, την αστυνομοκρατία, προσθέστε και τη... γλίτσα!

*

Ετρεξε - αχάραγο ακόμα (!) - να καταθέσει Ερώτηση στη Βουλή ο Κ. Γείτονας για να καταγγείλει την «Αστυνομία της ΝΔ» για όσα έγιναν στο ΠΑΜΕ, προχτές.

Αλλά όσα (τα ίδια) έκανε η «Αστυνομία του ΠΑΣΟΚ» πέρσι (στο Συνδικάτο Οικοδόμων), ή την Πρωτομαγιά του 2002 που έστειλε ασφαλίτη χαφιέ στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ (με τον Σημίτη να δηλώνει ότι τον έστειλαν για την προστασία των μελών του ΚΚΕ!), ή το 1996 που (επί υπουργίας... Γείτονα!!!) έστελνε ασφαλίτες στη συνέλευση των εργαζομένων του «Κεράνη», καλώς έγιναν! Και είναι τούτοι, οι «πράσινοι», που καμώνονται τους διαφορετικούς από τους άλλους, τους «γαλάζιους».

*

Η δράση τους, εκτός από «γλίτσα», περιγράφεται με μια ακόμα λέξη: «ΠΑΣΟΚ».


Γράφει:
ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ